Annons:

Sök

Annons:

Så mycket tjänar vd:n i ditt kommunala bostadsbolag

Hem & Hyra har tagit fram statistik över vad samtliga vd:ar i landets kommunala bostadsbolag tjänar.
I vår region är vd:n för Västerviks Bostads AB den mest välbetalda, vd:n för Vimarhem i Vimmerby ligger på rikssnittet, medan vd:n för Hultsfreds Bostäder ligger långt ned på listan.

Annons:

Hem & Hyra har frågat alla vd:ar i kommunala bostadsbolag om deras lön och villkor den 1 oktober 2019. Samtliga har svarat, men i vissa bolag fanns vid den tidpunkten ingen vd. Resultaten bygger på svaren från de 231 vd:ar som arbetar heltid i kommunala bostadsbolag, och konsulter har räknats bort.

Svaren från de allmännyttiga bolagen visar att den genomsnittliga vd-lönen ligger på 83 000 kronor i månaden.

175 000 i månaden 

Allra mest tjänar vd:n för det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping, Fredrik Törnqvist. Han har en lön på 175 000 kronor i månaden – dubbelt så mycket som genomsnittet. Dessutom har han tjänstebil och om han blir uppsagd kan han få två årslöner i avgångsvederlag – en fallskärm värd över 4,2 miljoner kronor.

Astrid Brissman är ordförande för Stångåstaden och den som sätter Fredrik Törnqvists lön.

– Vi tycker att han är värd pengarna, han gör ett fantastiskt jobb. Vi har haft en bra utveckling i bolaget. Det går bra för Stångåstaden. Vi ser också att personalen är nöjd med sin vd, säger hon till Hem & Hyra.

Så mycket tjänar "din" vd 

I vår region är det vd:n för Västerviks Bostads vd, Sven-Åke Lindberg, som tjänar bäst. Med sina 100 000 kronor i månaden placerar han sig som 39:a bland de 231 cheferna.

Hos det kommunala bostadsbolaget i Vimmerby, Vimarhem, är lönen för vd Johan Oléhn satt exakt som rikssnittet, 83 000 kronor per månad (102:a i landet).

”Sämst” betald av våra bostadsbolags vd:ar är, enligt Hem & Hyras sammanställning, Helena Grybäck Svensson på Hultsfreds Bostäder. Hon tjänar 67 750 kronor, vilket placerar henne på plats 177 i löneligan.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: