Annons:

Sök

Annons:

Nämnden hotar fastighetsägare med vite

Moderaten Niklas Gustafsson är ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. Foto: Simon Henriksson

Nämnden hotar fastighetsägare med vite

En fastighetsägare i kommunen måste röja upp på tomten. Annars blir det vite på totalt 4 000 kronor. Det fattade miljö- och byggnadsnämnden beslut om nyligen.

Annons:

Under en inspektion hittades en mängd avfall på tomten samt en hel del askhögar av eldat avfall. De måste personen nu ta bort på ett miljömässigt sätt och det ska vara gjort den 2 april. Dokumentation på att fastighetsägaren agerat ska vara inlämnat senast den 3 april.

Annars kräver nämnden 4 000 kronor i vite.

”Det är förbjudet att skräpa ner utomhus på en plats som allmänheten har tillträde till eller insyn till enligt miljöbalken 15 kap § 26. De rester av bränt avfall som finns på fastigheten ses som nedskräpning och ska därför avlägsnas från fastigheten”, skriver nämnden i sitt beslut.

Anmäld för felaktig slakt

Ärendet fick sin början i juli då ett klagomål om felaktig slakt av djur, felaktig hantering av slaktavfall samt försäljning av köttet kommit in till förvaltningen. En inspektion gjordes sedan i augusti.

Dubbla åtalsanmälningar upprättades efter besöket och utöver bristerna i hanteringen av slaktverksamheten hittade inspektörerna även en mängd avfall som fastighetsägaren nu måste avlägsna från platsen. Den 31 oktober fick fastighetsägaren ett första krav på sig om att städa fastigheten. När tiden gick ut, den 9 december, visade det sig att det ännu inte var gjort.

Nu skärper nämnden tonen och förenar sitt krav med ett vitesföreläggande.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: