Annons:

Sök

Annons:

Mildvädret sätter käppar i hjulet: ”Har inte gett upp hoppet än”

Det milda vintervädret gör att Dackestupets skidbackar är gröna och anläggningen är stängd i väntan på ett väderomslag. Foto: Dackestupet

Mildvädret sätter käppar i hjulet: ”Har inte gett upp hoppet än”

Den varma vintern drabbar många skidbackar i södra Sverige. En av anläggningarna som inte kunnat öppna är Dackestupet i Virserum. 
– Usch, det är så tråkigt, säger Niklas Pettersson, en av Dackestupets många ideella krafter. 

Annons:

I månadsskiftet november-december rapporterade Dagens Hultsfred om att Hjortens SK:s efterlängtade investering med ett kyltorn var på plats och skulle ge rekordtidig snötillverkning. 

Snökanonerna gick igång men stängdes lika fort av på grund av det milda vintervädret som har lett till att Dackestupet inte kunnat öppna alls så här långt.

"Det är sanningens ord"

På Dackestupets Facebooksida skriver de att snöanläggningen står redo och de ideella krafterna väntar febrilt på kyla och snö. 

– Det är sanningens ord som står på Facebooksidan. Det är så synd. Det började riktigt bra i början av december med stora förhoppningar och förväntningar om en jättesäsong. Vi körde på bra med snö i två omgångar. Sedan kan vi inte styra över vädret även om man är frustrerad, säger Niklas Pettersson. 

Skidbacken i Virserum är grön och det behövs kyla för att göra snö. Det är en tuff situation för Dackestupet även om Pettersson anser att det finns de som har det värre.

– Det finns de som sitter i en värre båt än vad vi gör. Vi driver skidbacken en förening och det finns de som driver sina anläggningar som ett bolag med anställda och gör minusresultat på flera miljoner. Det är inte kul och det är helt galna belopp som rör det sig om, säger Pettersson. 

"Vänder det så vänder det"

En vecka med ihållande kyla och flera minusgrader under hela dygnet är vad som behövs för att backen i Virserum ska vara redo för åkning. 

– Vi har inte gett upp hoppet än och tror fortfarande på det. Visst, det ser inte ljust ut när man tittar på väderprognosen för de tio kommande dygnen. Det händer ingenting men vänder det så vänder det och då vet vi att backen är öppen inom loppet av fem-sju dagar. Det kan komma en eftervinter, det gjorde det för två år sedan. Då var backen öppen under påsk och vi hade bra beläggning, säger Pettersson. 

För drygt tio år sedan hade Dackestupet en tung säsong och öppnade aldrig på grund av det milda vädret. 

– Som vi har slitit hela sommaren för att kunna göra en bra säsong och sen blir det så här. Det är tråkigt. Vi hoppas att vädret slår om och ger kyla. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: