Annons:

Sök

Annons:

PASTORATET GÖR SIG AV MED TRE FÖRSAMLINGSFASTIGHETER

Aspelands pastorats kyrkoherde, Mikael Eriksson, berättar att pastoratet ska göra sig av med tre församlingsfastigheter framöver. Foto: Privat

PASTORATET GÖR SIG AV MED TRE FÖRSAMLINGSFASTIGHETER

Kyrkofullmäktige i Aspelands pastorat har beslutat sig för att göra sig av med tre församlingsfastigheter i Lönneberga, Järeda och Virserum. 
– Vi har gått på vad församlingsrådet har sagt, säger kyrkoherden Mikael Eriksson. 

Annons:

Aspelands pastorat har i flera år planerat försäljning av flera församlingsfastigheter och under hösten gick de ut och frågade församlingsråden med mer än en församlingsfastighet om vilken fastighet de ville prioritera att ha kvar. 

– Alla församlingar behåller en fastighet för att ha sin verksamhet i men har man två fastigheter så gör man sig av med en fastighet. De tre församlingsråden i Lönneberga, Virserum och Järeda berörs och de har lämnat sina svar till kyrkorådet som har gått vidare till kyrkofullmäktige, säger kyrkoherden Mikael Eriksson. 

Ekonomibyggnaden i Järeda ska byggas om så den inrymmer både ekonomilokaler och församlingslokaler medan församlingshemmet säljs när byggnationen är klar. 

– När det är klart till midsommar så kommer vi sälja församlingshemmet, säger Mikael Eriksson. 

Sockenstugan i Virserum avyttras

Församlingsråden har lämnat in önskemål om vilken lokal som ska behållas när man har mer än en lokal. 

– I Virserum är församlingshemmet tillfälligt stängt på grund av fuktskada. När den har åtgärdats så kommer vi att avyttra Sockenstugan i Virserum. Det har funnits diskussioner i församlingsrådet om att det kan finnas engagerade Virserumsbor som är intresserade och vill organisera någon form av allmännyttig förening och ta över huset. I så fall kommer vi vara positiva till det, säger Mikael Eriksson och fortsätter:

– Det handlar inte om att vi ska sälja för säljandets skull utan om att vi inte kan ta hand om det. 

Just nu använder Aspelands pastorat Sockenstugan i väntan på att församlingshemmet kan renoveras och bli iordningsställt. 

– Vi har inte kommit till renoveringen men vi är på väg dit. Det finns fuktskador och vi har haft en konsult som tittat på det. Vi behöver analysera om det finns mögel och i så fall vilken form av mögel det är. Sedan börjar arbetet med sanering, ombyggnad och dränering, säger Eriksson. 

Finns det någon tidsplan?

– Ombyggnationen behöver ske i närtid och det ska helst vara klart i år. 

Församlingshemmet prioriteras i Lönneberga

Lönnebergas församlingsråd har beslutat sig för att satsa på församlingshemmet och avyttra lägenheten i Silverdalen som används för barnverksamheten. 

– Vi har inte sagt huruvida vi vill släppa lägenheten men vi funderar på det. Vi behöver se till att verksamheten fungerar bra i församlingshemmet innan vi släpper lägenheten. Vi har avtal på lägenheten fram till årsskiftet och det är oklart om vi förlänger avtalet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: