Annons:

Sök

Annons:

Nätilska mot Västerviksresenärerna som kommer hem från Italien i morgon

I morgon kommer de hem till Västervik - de 40-talet resenärer som har varit i norra Italien på skidsemester. Under veckan har de fått ta emot stark kritik på framför allt sociala medier.

Nätilska mot Västerviksresenärerna som kommer hem från Italien i morgon

I morgon, söndag, kommer de hem – de 40-talet personer från Västervik som har varit på skidsemester i det coronadrabbade norra Italien. Ilskan mot dem på sociala medier är på sina håll stor.
– Det finns folk som tydligen ska hindra oss att kliva av bussen, säger reseledaren Lennart Andersson till Aftonbladet.

Annons:

Det var förra fredagen som en buss med ett 40-tal Västerviksbor drog iväg på skidresa med destination norra Italien, det område i Europa som har varit hårdast drabbat av coronaviruset.

Reseledaren Lennart Andersson berättade vid avfärd att man hade förberett sig noggrant genom att alla hade med sig handsprit och att man hade varit i kontakt med myndigheter.

"Obegripliga proportioner"

Nu är de på väg hem, och i morgon söndag anländer bussen till Västervik.

Själva menar man att man har vidtagit alla tänkbara försiktighetsåtgärder, man har inte träffat några andra personer, och alla är fullt friska.

Beslutet att åka framkallade stor ilska hos många på sociala medier. Och nu när man är på väg hem har hatstormen tagit fart igen.

Bland annat ska de hindras från att lämna bussen när de anländer till Västervik, skriver Aftonbladet.

– Man förstår att det finns en oro. Men proportionerna som det här har tagit är helt obegripligt. Vi mår ju alldeles utmärkt, säger Lennart Andersson till Aftonbladet.

– Vi har bott samma plats som alltid, ett litet familjehotell med knappt några andra hotellgäster än oss. Vi har inte varit ute i stora folksamlingar, inte träffat andra personer. Vi har inte ens åkt lift med andra skidåkare, säger Lennart.

"Vi är helt förtvivlade" 

Under veckan i Val di Fiemme har skidgänget följt den ilska som har riktats mot dem på nätet.

– Det är väldigt tråkigt att det blir så här. Vi är inte rädda, men det finns uppenbarligen folk som är mycket upprörda, säger Lennart till Aftonbladet.

Enligt tidningen är det inte bara resenärerna som har fått ta emot hat på sociala medier. Även resebolaget Hallens Buss, som har hyrt ut bussen till semesterfirarna, har fått ta emot påhopp.

– Vi är helt förtvivlade. Min personal känner sig hotade och är rädda. Vi har ingenting med den här resan att göra. Den här coronaoron är fullständigt obegriplig, säger företagets ägare Per-Inge Hallen till Aftonbladet.
för att inte få ännu mer kritik kommer den aktuella bussen ställas av i två veckor samt alla hårdytor i bussen tvättas med desinfektionsmedel, berättar Aftonbladet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: