Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: FÖRSTA BEKRÄFTADE FALLET AV CORONA I LÄNET

Det första bekräftade fallet i länet är ett faktum. Foto: MostPhotos

JUST NU: FÖRSTA BEKRÄFTADE FALLET AV CORONA I LÄNET

Det första fallet av coronaviruset covid-19 har bekräftats i Kalmar län. Det skriver regionen i ett pressmeddelande.

Annons:

Under tisdagen kom provresultat som bekräftade att en man i Kalmar län smittats av det nya coronaviruset. Det handlar om en man i 50-årsåldern som i början av mars kom hem från en resa i Österrike. 

Mannen insjuknade i anslutning till detta och tog kontakt med vården. Mannen pratade i telefon med en infektionsläkare vid Länssjukhuset i Kalmar. 

– Just nu görs en bedömning av hur patienten mår och utifrån det avgörs om han behöver vård på sjukhus eller i hemmet. Patienten har också fått tydliga förhållningsregler hur han ska bete sig fram tills han är smittfri. Vi har också påbörjat sedvanlig kontaktspårning för att identifiera de närkontakter som patienten har haft, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Testar löpande

Regionen provtar löpande personer som uppfyller Folkhälsomyndighetens kriterier för provtagning avseende det nya coronaviruset. Provtagningen sker i det tält som finns vid infektionskliniken vid Länssjukhuset i Kalmar och från och med i morgon planeras motsvarande provtagning också ske vid Västerviks sjukhus.

Om man har symtom och har varit i ett riskområde ska man ringa 1177 som bedömer om man behöver prata med en infektionsläkare. 

Fotnot: Vi har sökt smittskyddsläkaren via pressjouren utan resultat.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: