Annons:

Sök

Annons:

Folkhälsomyndigheten vill begränsa folkmassor i Sverige

På grund av coronaviruset vill Folkhälsomyndigheten snabbt införa restriktioner. Foto: MostPhotos

Folkhälsomyndigheten vill begränsa folkmassor i Sverige

Folkhälsomyndigheten vill införa mötesrestriktioner i Sverige så snart som möjligt. Sammankomster kan – bland annat – begränsas till 500 personer, rapporterar TT.

Annons:

Sent på tisdagskvällen gick Folkhälsomyndigheten ut med att mötesrestriktioner bör införas så snart som möjligt i Sverige med anledning av det nya coronaviruset, covid-19. 

– Vi tittar på vilka möjligheter som finns, både de legala möjligheterna och särskilda förutsättningarna som finns i olika delar av landet för att hitta en lösning och ambitionen är att regeringen tar beslut om det så fort som möjligt, förhoppningsvis i morgon, möjligtvis någon dag senare, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson till TV4 Nyheterna.

Bland annat kan det handla om att begränsa gruppstorlekar till 500 personer. Något som flera andra länder gjort för att förhindra att coronaviruset sprids ytterligare.

– Så fort Folkhälsomyndigheten begär det kommer vi att agera, säger socialminister Lena Hallengren (S).

Ett nationellt stopp för samtliga planerade nykterhetskontroller i Sverige som genomförs av polisen genomförs också. Under onsdagen har statsminister Stefan Löfven bjudit in riksdagens partiledare till samtal om situationen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: