Annons:

Sök

Annons:

Ordföranden om Hultsfreds unika beslut:

Pär Edgren (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, förklarar Hultsfreds kommuns beslut att även låta stänga ner högstadieskolan. Foto: Ossian Mathiasson

Ordföranden om Hultsfreds unika beslut: "Vi var helt eniga"

På tisdagen rekommenderade regeringen att alla gymnasieskolor, vuxenutbildningar och högskolor ska ge sin utbildning på distans från och med i morgon. Hultsfreds kommun tog det ett steg längre – man plockade även med högstadiet i paketet. Här ger nämndens ordförande Pär Edgren (M) sin förklaring till beslutet.

Annons:

– Vi har haft funderingar på det tidigare, och nu fick vi lite hjälp på vägen. Vi har sett ett stort tapp av både elever och personal på Albäcksskolan, och eftersom vi har de tekniska möjligheter att bedriva utbildning på distans, tyckte vi att det inte fanns någon anledning att vänta, säger Pär Edgren (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Det är högst troligt att det kommer en rekommendation även om grundskolan, och då tyckte vi att det var lika bra att agera nu. Kanske kan vi i och med detta också frigöra personal inom andra yrkesgrupper, som exempelvis städ och kost, som kan komma att behövas på andra ställen.

Eniga om ordförandebeslutet

I den information som presenteras på kommunens hemsida beskrivs dagens beslut som ett ordförandebeslut. Men ordföranden själv vill inte riktigt se det så.

– När det måste gå snabbt ges ordföranden möjlighet att själv ta beslut, det stämmer. Men det här var förankrat hos alla, och vi var helt eniga – även vad gäller Albäcksskolan, säger Pär Edgren.

Kommer ni att kunna garantera en bra undervisning även för högstadieeleverna?

 – Vi har de bästa förutsättningarna, där exempelvis alla elever har egna datorer. Därför är vi trygga i det här beslutet.

– Sedan har vi sagt att de som inte har tillgång till egen Internetuppkoppling får nyttja skolans lokaler i alla fall. I morgon onsdag har eleverna studiedag. Då ska personalen förbereda sig inför det som komma skall, berättar Pär Edgren.

Oklart upp till årskurs sex

I första hand gäller beslutet om utbildning på distans fram till påsklovet. Hur det blir med klasserna upp till årskurs sex är ännu oklart

– Det handlar om att tänka framåt, men samtidigt är vi inte där än. Vi får se vad nästa steg blir, men det här är så klart en fråga som vi jobbar med hela tiden, och vi följer utvecklingen, säger Pär Edgren.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: