Annons:

Sök

Annons:

KOMMUNEN ERBJUDER STÖD TILL FÖRETAG – PÅ GRUND AV COVID-19

Hultsfreds kommun erbjuder nu ett lokalt krispaket. Foto: Pixabay

KOMMUNEN ERBJUDER STÖD TILL FÖRETAG – PÅ GRUND AV COVID-19

Hultsfreds kommun går nu ut och erbjuder stöd till företag i Hultsfreds kommun. Detta på grund av att många företag i kommunen drabbas hårt av covid-19.

Annons:

I ett pressmeddelande skriver kommunen att man vill underlätta för företag genom att under en period erbjuda tidigarelagda betalningar till leverantörer i kommunen, ge anstånd med betalningar utan dröjsmålsränta samt betalning av kostnader för avbokningar. 

Så här ser erbjudandet till företagen ut:

* Möjlighet att begära anstånd/förlänga betalningstider med 6 månader på fakturor. Det gäller även kommande fakturor till dess att beslutet upphävs. Ingen dröjsmålsränta eller andra avgifter tas ut i dessa fall.

* Möjlighet att vid begäran korta ner betalningstider.

* Betalning av kostnader vid avbokningar som görs av kommunens alla verksamheter av konferenser, resor, logi med mera, med anledning av det nya coronaviruset.

– Det är svåra tider och vi måste alla göra det vi kan för att hjälpa. Hultsfreds kommun har god likviditet och vi vill på de sätt vi kan ge ett andrum till våra företagare som kämpar i detta allvarliga läge. Kommunen kommer också löpande påtala för staten vad vi mer kan göra, och själva arbeta med att hitta ännu fler lösningar, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Kommunens avsikt är att minska risken för uppsägningar och konkurser.

– Vi vill att Hultsfred ska vara en attraktiv kommun med ett starkt näringsliv även när denna kris är över, och vi hoppas att detta kan bidra, säger Tomas Söreling (S), oppositionsråd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: