Annons:

Sök

Annons:

Folkhögskolan i Vimmerby väntas helt stänga – men inte i Gamleby

Folkhögskolan i Vimmerby väntas kunna stänga helt. Foto: Pixabay

Folkhögskolan i Vimmerby väntas helt stänga – men inte i Gamleby

Utbildningar från gymnasienivå och uppåt ska ske på distans för att begränsa smittspridningen av det nya coronaviruset. Folkhögskolan i Vimmerby väntas stängas helt, men den möjligheten finns inte i Gamleby.

Annons:

I ett pressmeddelande skriver Region Kalmar län att deras folkhögskolor kommer att bedriva sina utbildningar på distans i möjligaste mån. 

Det beslutet tog folkhögskolestyrelsens presidium vid ett extra sammanträde på torsdagen och är en följd av regeringens beslut i veckan om att utbildningar från gymnasienivå och uppåt ska ske på distans för att begränsa smittspridningen av det nya coronaviruset.

"Samtidigt ska de som studerar på distans och har möjlighet till annat boende att flytta från internatboendet. De som inte har annat boende får tills vidare bo kvar men ska följa Folkmyndighetens rekommendationer. Särskild hänsyn har tagits så att andra samhällstjänster, exempelvis i kommunerna, inte ska belastas av beslutet", skriver regionen. 

Vid folkhögskolan i Vimmerby beräknas internatet helt kunna stänga. I nuläget finns inte den möjligheten vid tre övriga folkhögskolorna: Högalid, Gamleby och Öland.

Ett antal utbildningar som inte kan genomföras på distans har eller kommer att avslutas eller pausas. Det gäller exempelvis seniorkurser vid samtliga fyra folkhögskolor, men också andra kurser för elever som är i behov av utbildning med lärare i lokalen, exempelvis kurser för personer med förvärvad hjärnskada.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: