Annons:

Sök

Annons:

Vandrarhemmet i Målilla är till salu – jakten på ny ägare har börjat

Vandrarhemmet Villa Karllösa i Målilla finns ute till försäljning. Foto: Christa Zeike

Vandrarhemmet i Målilla är till salu – jakten på ny ägare har börjat

Sedan en tid tillbaka ligger vandrarhemmet i Målilla, Villa Karllösa, ute till försäljning för 1,8 miljoner kronor. 
– Vi har lagt ut det till försäljning på grund av hälsoskäl, säger Christa Zeike. 

Annons:

Villa Karllösa är ett vandrarhem med 14 rum och cirka 30-35 bäddar strax utanför Målilla. Ägarna Christa och Udo Zeike köpte huset för 14 år sedan och bestämde sig efter förra säsongen att de skulle lägga ner och sälja det vidare till någon annan.

– Vårt beslut grundar sig på hälsan. Vi hade bestämt oss långt före coronavirusets utbrott så det har inget att göra med det. Det är klart att försäljningen blir svårare med tanke på situationen i världen och Sverige. Det är många från utlandet som är intresserade men de har ingen möjlighet att komma och titta på objektet, säger Christa Zeike. 

Christa och Udo Zeikie har efter köpet gjort om fastigheten till vandrarhem och creperie på senare år. 

– Det var ett gammalt hus som hade stått tomt i flera år, det fanns ingen brandsäkerhet så vi har renoverat hela huset med brandskyddsåtgärder och åtgärdat livsmedelskraven för att kunna driva vandrarhemmet. Allt är nygjort invändigt medan det finns en del kvar att göra utvändigt men det är bra skick. Synd bara att hälsan inte tillåter oss att kunna fortsätta men så är det ibland. Vi kan inte fortsätta, tyvärr. Så är läget, säger Christa Zeike.

"Kan inte komma och titta" 

Den aktuella fastigheten är till salu hos Fastighetsbyrån Vimmerby/Hultsfred med ett utgångspris på 1,8 miljoner kronor. 

– Om det inte går att hitta en köpare så tänker vi driva det vidare ytterligare en säsong i mindre omfattning. Vi får se vad som händer. Vi bestämde oss för att sälja redan i augusti förra året. 

Genom åren har paret drivit verksamheten från maj till oktober men i fjol stängdes vandrarhemmet tidigare.

– Vi kände att det var för krävande och la ut det till försäljning. Vi hade en person som ville köpa fastigheten men det gick inte vägen och då gick vi till mäklaren. Vi får se vad som händer. Det är som sagt svårt just nu. Det är inte många som kan komma och titta på objektet, men vi har några intressenter.

Ansvarige mäklaren Magnus Eek säger så här om objektet som ligger ute till försäljning.

– Jag hade en organisation från Göteborg som tittade på objektet under förra veckan. De var intresserade och jag tror på dem men jag har inte fått något besked. Det har funnits tidigare intressenter så det är inte stendött trots coronavirusets framfart, säger Magnus Eek.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: