Annons:

Sök

Annons:

Så hjälper kommunen de äldre att hålla kontakt med sina anhöriga

Numera kan de boende på kommunens äldreboenden hålla kontakt med sina anhöriga med hjälp av surfplattor. Foto: MostPhotos

Så hjälper kommunen de äldre att hålla kontakt med sina anhöriga

De boende på Hultsfreds kommuns äldreboenden får från och med nu tillgång till surfplattor för att ringa videosamtal till sina anhöriga.

Annons:

Den 13 mars stängde Hultsfreds kommun för besök inom vård- och omsorgsboenden för att skydda de mest sårbara med anledning av coronaviruset (covid-19). 

Det är en åtgärd som givetvis har lett till ökad ensamhet bland de som bor på kommunens äldreboenden och nu kommer en nyhet som säkert ger viss styrka. 

"Gör det vi kan"

Alla äldreboenden har numera tillgång till surfplattor som ger de boende möjlighet att ringa videosamtal till sina anhöriga. Till korttidsboenden och LSS-boenden kommer surfplattor under den närmaste veckan. 

”Det känns jättebra att kunna erbjuda detta. Ett digitalt möte kan kanske inte motsvara en kram från någon man tycker om, men vi gör det vi kan i den situation som råder. Det kan vara mycket värt att till exempel få se sina barn och barnbarn”, säger verksamhetschefen Marie Pihl i ett pressmeddelande från Hultsfreds kommun. 

Personalen finns med som ett stöd för att hjälpa de boende igång. Som anhörig har man möjlighet att ringa boendet och be om att få prata med personen som bor på boendet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: