Annons:

Sök

Annons:

Hultsfreds balkommitté tar avstånd från dispensansökan

Hultsfreds gymnasiums balkommitté är inte särskilt förtjusta i ledarnas dispensansökan till Folkhälsomyndigheten. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds balkommitté tar avstånd från dispensansökan

Ledarnas dispensansökan för vårens studentbaler i både Vimmerby och Hultsfred får kritik. Nu tar även Hultsfreds gymnasiums balkommitté avstånd från ansökan till Folkhälsomyndigheten. 
– Vi fick inte möjligheten att uttrycka våra åsikter kring detta utan fick vetskap om den först i efterhand, säger Jennifer Albertsson i balkommittén. 

Annons:

Under tisdagen rapporterade Dagens Hultsfred om att Ann-Britt Frost och Maria Jendestam, ledare för studentbalen i både Vimmerby och Hultsfred, sökt dispens för att anordna dessa baluppvisningar trots regeringens beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

Vimmerby gymnasiums balkommitté var snabba med att kontakta DV och visa sitt missnöje med dispensansökan. 

”De är inte arrangörer av balen utan det är vi i balkommittén. Det är AnnBritt och Maria som har sökt dispens, det har vi inte bett om. Vi kommer inte genomföra en bal så länge dessa rådande restriktioner finns”, sa Ida Granqvist från Vimmerby gymnasiums balkommitté. 

"Inte efterfrågats eller godkänts"

På tisdagskvällen valde även Hultsfreds gymnasiums balkommitté att komma med ett uttalande trots att de inte ville medverka i en artikel tidigare under tisdagen. 

– Anledningen till detta är att det varit så många oklarheter kring balen och vi vet inte själva hur det kommer att bli så det kändes inte relevant att kommentera. Nu när vi dock läst artikeln känns det viktigt för oss att, liksom Vimmerby gymnasiums balkommitté, understryka att den dispensansökan som gjorts av Ann-Britt Frost och Maria Jendestam inte varken efterfrågats eller godkänts av oss. Vi fick inte möjligheten att uttrycka våra åsikter kring detta utan fick vetskap om den först i efterhand. Vi förstår dock att detta på alla sätt gjorts av välvilja och omtanke från deras sida, säger Jennifer Albertsson i Hultsfreds gymnasiums balkommitté.

"Tar beslut kring balen därefter"

Studentbalen är för många en stor höjdpunkt men för stunden är det högst osäkert om balen blir av.  

– Liksom Vimmerby är också våra dansträningar inställda i alla fall fram till påsk, därefter fattas ett nytt beslut för hur vi ska gå vidare. Vårt fokus är att följa de restriktioner som finns och absolut inte utsätta varken oss eller andra för risk. Vi följer händelseförloppet noggrant och tar beslut kring balen därefter. Hur, om och när en bal eventuellt skulle kunna genomföras återstår därför att se. Det vi gör nu är att diskutera olika scenarion men tar inga förhastade beslut förrän vi vet mer, säger Jennifer Albertsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: