Annons:

Sök

Annons:

Kommunens budgetarbete skjuts fram till hösten

Lars Rosander (C) berättar att Hultsfreds kommuns budgetarbete för 2021 skjuts fram till hösten. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunens budgetarbete skjuts fram till hösten

Coronaviruset tvingar fram flera förändringar. Det gäller även budgetprocessen i Hultsfreds kommun – att skjuta fram budgetarbetet för 2021 till efter sommaren.

Annons:

Hultsfreds kommun har bestämt sig för att flytta på budgetarbetet till hösten på grund av coronaviruset. 

– Normalt sett jobbar vi med budgetarbetet för nästa år vid den här tiden men med tanke på att alla har andra frågor att arbeta med så skjuter vi på budgethanteringen till efter sommaren. De ekonomiska förutsättningarna är också osäkra, en fråga som vi ställer oss är hur skatteunderlagsprognosen kommer se, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Budgeten tas i november

Budgeten för kommande år brukar tas i juni men i och med denna förändring blir det i november i stället. 

– Vi tar budgeten på fullmäktigemötet i november i stället. Vi tar den normalt sett i juni varje år men nu börjar vi efter sommaren och tar det i november, säger Lars Rosander. 

Ärendet var uppe på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde på tisdagen och det var ett enhälligt beslut som fattades av de närvarande politikerna. 

– Det var inget svårt beslut i det här läget när ingen hinner jobba med budgeten. Vi vet inte hur det här påverkar ekonomin och vad vi har för pengar att röra oss med nästa år. Vi måste anpassa oss till verkligheten och jag tror att det är flera kommuner som har gjort och kommer göra samma sak. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: