Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: TVÅ NYA DÖDSFALL AV COVID-19 I LÄNET

Foto: MostPhotos

JUST NU: TVÅ NYA DÖDSFALL AV COVID-19 I LÄNET

Ytterligare två personer har avlidit i covid-19 i Kalmar län. Det rör sig om två män som vårdats på Länssjukhuset i Kalmar. Det skriver Region Kalmar län.

Annons:

Det ena fallet gäller en multisjuk man i 75-årsåldern. Det andra en man i 55-årsåldern, utan någon underliggande sjukdom, som låg på intensivvårdsavdelning.

– Den yngre mannen var vad vi vet fullt frisk utan någon underliggande sjukdom. Detta visar att även om det är ovanligt kan covid-19 vara en allvarlig sjukdom för personer som inte tillhör någon känd riskgrupp, säger chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund vid Länssjukhuset i Kalmar.

Dödsfallen är de två första inom slutenvården i länet. Tidigare dödsfall i länet har skett på särskilt boende och de som avlidit har varit i hög ålder och fysiskt sköra.

55 personer smittade

Totalt är 55 personer bekräftat smittade i Kalmar län. 23 personer vårdades på måndagen vid länets sjukhus. Tre av dem vårdas på intensivvårdsavdelning. 22 av dessa är inlagda på Länssjukhuset i Kalmar. En patient vårdas på en vanlig vårdavdelning i Västervik.

Totalt har fem personer avlidit i Kalmar län som en följd av covid-19.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: