Annons:

Sök

Annons:

Högt biljettryck till lördagens bilbingo:

Rickard Hägglund och Erica Hammarlund ser fram emot lördagens bilbingo i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Högt biljettryck till lördagens bilbingo: "Vårt sätt att säga hej till Hultsfred"

Bilbingo-eventet i Vimmerby gick som smort. På påskafton (lördag) har turen kommit till Hultsfred Strandcamping.
– Det blir vårt sätt att säga hej till Hultsfred, campingen och de som bor här, säger Rickard Hägglund.

Annons:

I stället för en storslagen invigning i början av maj tvingades Hultsfreds nya campingarrendatorer, Rickard Hägglund och Erica Hammarlund, komma på andra tankar. De klurade, tillsammans med Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd på Vimmerby Camping, ut ett evenemang där människor inte möter människor till följd av coronavirusets framfart.

Hälften av platserna har bokats

Lördagens premiärevenemang i Vimmerby föll väl ut med maximalt antal bilar, 100 stycken, och 279 deltagare. Frågan är om succén kan återupprepas i Hultsfred på lördag.

– Det har varit ett väldigt tryck på biljetter. När vi sa att vi skulle köra vårt event på påskafton började telefonen ringa direkt egentligen så vi fick ligga i med att få upp eventet, säger Rickard Hägglund. 

I Vimmerby sålde de 100 bilbingo-biljetterna slut på tre dygn. Till helgens evenemang var hälften av platserna, 50 stycken, uppbokade på onsdagsförmiddagen.

– Bilbingo är väldigt populärt. Jag hoppas att de som inte fick plats på bilbingot i Vimmerby har uppmärksammat att vi kör samma sak i Hultsfred. Det blir ett liknande upplägg med max 100 bilar, att man inte får kliva ur sina bilar på området och man får ta bilen till servicehuset för att gå på toaletten, säger Rickard Hägglund. 

"Vill ge något tillbaka"

Det fanns som sagt planer på en stor invigning på Hultsfred Strandcamping i början av maj men när det blev som det blev med coronavirusets framfart fick nya planer smidas. 

– Vi frågade oss själva vad vi kan göra i stället. Vi kom fram till att vi kan sitta i våra bilar, spela bingo, äta gott och umgås utan att umgås. Vi pratade med Hampus och Elisabeth på Vimmerby Camping som tyckte att det var en jättebra idé. Det blir vårt sätt att säga hej till Hultsfred, campingen och de som bor här. Vi vil ge något tillbaka i dessa tider och samverka med andra lokala företag, säger Rickard Hägglund. 

Hur har er första tid i Hultsfred varit?

– Vi har känt oss väldigt välkomnande sedan vi kom hit. Vi har fått positiv respons och folk är nyfikna och tycker att det är kul att vi kör på. Det händer mycket på campingplatsen med olika projekt som finansieras av Hultsfreds kommun eller våra egna investeringar. Vi vill skapa fler aktiviteter på området och göra det enklare med bokningar. 

Bokningssidan kraschade

Tisdagens höga bokningstryck gjorde att bokningssidan tillfälligt kraschade under en kort stund. Helgens evenemang har ett 15-tal lokala samarbetspartners. Marlene Karlström och Kalle Sellbrink står för musikunderhållningen och Patric Engqvist är återigen bingoutropare.   

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: