Annons:

Sök

Annons:

Företagare tänker om – börjar tillverka mun- och nässkydd

Frank Gottrun på Chokladparadiset i Hultsfred börjar producera mun- och nässkydd. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Företagare tänker om – börjar tillverka mun- och nässkydd

Coronaviruset slår hårt mot många företagare. Chokladparadiset i Hultsfred säljer inte lika mycket choklad längre och har hittat en väg ur krisen. 
– Vi ska börja producera mun- och nässkydd, säger Frank Gottrun. 

Annons:

I drygt ett år har Frank Gottrun och Anne Schaper sålt choklad i massor i sin lokal på industrihotellet Blåklinten i Hultsfred.

Med anledning av coronavirusets utbrott har chokladförsäljningen minskat en aning och nu har paret bestämt sig för att producera mun- och nässkydd för att minska spridningen av covid-19. 

– Under coronakrisen kräver det att man har omtanke och man måste kolla på hur man kan få intäkter. Vi vet att det finns stora brister med skyddsutrustning i hela Sverige. Vi har bestämt oss för att börja med produktion av mun- och nässkydd. Chokladförsäljningen är jättedålig, det har den varit i både mars och i början av april, säger Frank Gottrun. 

Har ni kommit igång med produktionen?

– Nej, inte än. Vi väntar fortfarande på leveransen av tyg. Jag tror att den kommer efter påsk och då drar vi igång. 

"Fria från föroreningar och återanvändbara"

Frank Gottrun berättar att bomull och mikrofiber inte har så bra med egenskaper. Mun- och nässkydden ska vara i tyg med antibakteriell verkan och många skyddande egenskaper.

– Mikrofiber har inte så stora egenskaper med filtrering och är inte bomullen ren och ekologisk så kan man få problem med sin hud. Dessa skydd har antimikrobiella preparat som dödar eller förhindrar förökning av bakterier, är hudvänliga, fria från föroreningar och återanvändbara. 

Det är en hel del skydd som ska produceras och säljas i Hultsfred. 

– Vi ska försöka tillverka skydd som är tillräckligt för sjukvårdspersonal, polis, brandmän och även privatpersoner. Vi ska sälja skydde i butiken och på nätet och det är även möjligt för medicinsk personal att skapa en större mängd skydd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: