Annons:

Sök

Annons:

Teknikcentret får utökat utbildningsutbud: ”Behövs kunniga 3D-tekniker”

Michael Leijonhud och Joakim Svensson på Additivt Teknikcenter har fått klartecken för tre kortare utbildningar. Foto: Privat

Teknikcentret får utökat utbildningsutbud: ”Behövs kunniga 3D-tekniker”

Additivt Teknikcenter har fått klartecken till tre nya korttidsutbildningar.
– Utbildningarna riktar sig i första hand till företag som vill utbilda personal och höja kompetensen samt kunnandet inom framtida tekniker, säger Joakim Svensson, platschef på Additivt Teknikcenter. 

Annons:

Additivt Teknikcenter i Hultsfred har sedan tidigare en tvåårig YH-utbildning för 3D-tekniker och det industritekniska programmet på Hultsfreds gymnasium med fokus på 3D-teknik och modern produktion. 

I Hultsfred står alltså en av få metallprinters som används av både elever och företag. 

– Tekniken är på snabb frammarsch och kompletteras av ett 20-tal plastskrivare där man skriver ut i olika plastmaterial.Allt fler industriella företag får upp ögonen för 3D-skrivare och den additiva tillverkningen. 3D-teknik ger utrymme för nya tankebanor, samtidigt som kravet på kunskap ökar för att kunna utnyttja alla möjligheter som finns. Utvecklingen inom additiv teknik går fort, både på material- och processidan. Här behövs kunniga 3D-tekniker som ligger i framkanten, säger Joakim Svensson. 

"Ett sätt att väcka intresset"

Additivt Teknikcenter har tillsammans med ansvariga utbildningssamordnare, Östsvenska yrkeshögskolan och MÖLK utbildning AB, sökt fyra fristående kurser och fått tre stycken beviljade. 

– Det är tre kortare utbildningar som har olika fokus. I en kurs lär man sig att göra en ritning och designa, i en annan kurs lär man sig övergripande om hur printing funkar i plast och metall och i en tredje kurs lär man sig hur det funkar att printa i metall, säger Joakim Svensson. 

Vad hoppas du att utbildningarna ska ge?

– Det kan vara ett sätt att väcka intresset om man vill gå den tvååriga utbildningen eller om det är företag som vill skicka sina medarbetare på utbildning för att lära sig tekniken och skapa kompetenshöjning på företaget, framför allt om man har funderingar på att köpa en 3D-printer och vill ha fördjupade kunskaper. Vi tror att företagen kommer vara intresserade av utbildningarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: