Annons:

Sök

Annons:

  • Flera investeringar är på gång på teknikcentret i Hultsfred

    Henric Revelj, Irfan Dzinic, Roger Hillström och Joakim Svensson på Additivt Teknikcenter i Hultsfred står framför ytan som ska bli den nya lektionssalen. Foto: Privat

  • Flera investeringar är på gång på teknikcentret i Hultsfred

    Lärare och elever testar den nya kollaborativa utbildningsroboten på Additivt Teknikcenter.

Flera investeringar är på gång på teknikcentret i Hultsfred

Tre nya korttidsutbildningar är i hamn. Dessutom har Additivt Teknikcenter flera investeringar på gång. 
– Det råder full aktivitet hos oss, säger Joakim Svensson, platschef på Additivt Teknikcenter. 

Annons:

På måndagseftermiddagen rapporterade Dagens Hultsfred om att Additivt Teknikcenter har beviljats tre kortare utbildningar. 

Den relativt nya utvecklingsnoden är inriktad mot additiv tillverkning och sker i samarbete med lokalt näringsliv, regionala storföretag och universitet där Hultsfreds kommun och ett antal företag har ägandeskapet. 

Platschefen Joakim Svensson berättar att det finns flera investeringar på gång. 

– Vi bygger en ny lektionssal för 20 personer. Det är en lokal på 537 kvadratmeter som vi hyr och har i dagsläget bara en lektionssal samtidigt som vi har fler och fler elever. Det räcker inte med tanke på att vi har gymnasieelever, YH-elever och lärlingsutbildningar på plats hos oss. Det är trångt så vi behöver ytterligare en utbildningssal, säger Joakim Svensson. 

Köpt in två nya robotar

En annan nyhet är att Additivt Teknikcenter satsar på automation och kompletterar sin maskinpark med en ny hanteringsrobot (Yaskawa) och en ny utbildningsrobot (Universe Kollobrativ). 

– Det är två nya robotar som vi har köpt in för utbildningen. Automationstekniken kommer starkt framåt så vi kommer ha fyra robotar för att lära ut just detta framöver. Installationen fortgår just nu och är klar till utbildningsstarten i höst, säger Svensson. 

Under coronakrisen har Additivt Teknikcenter gjort en viktig samhällsinsats med att tillverka skyddsvisir för sjukvårdspersonalen. Produktionen fortsätter och har varit igång i en dryg månad.

– Vi har gjort ett hundratal visir och levererat fyra-fem kartonger till räddningstjänsten samtidigt som jag har ett 30-tal visir på ett bord. Vi har även privatpersoner som hjälper till på olika sätt och vi har hjälpt privatpersoner att montera själva glaset till visiret. En del vill skänka overheadfilm till visiren och det har även ringt personer som har 3D-skrivare och erbjuder sig att vi får låna deras skrivare.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: