Annons:

Sök

Annons:

Positivt besked för byggnation av ny ambulansstation

Miljö- och byggnadsnämnden i Hultsfreds kommun säger ja till byggnation av en ny ambulansstation i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

Positivt besked för byggnation av ny ambulansstation

Miljö- och byggnadsnämnden har gett klartecken för byggnationsplanerna av en ny ambulansstation vid den norra infarten till Virserum.

Annons:

I oktober förra året presenterade tre representanter för Länsunionen i Region Kalmar län nyheten med att en ny ambulansstation ska byggas för strax över 15 miljoner kronor på den stora gräsytan när man åker in i Virserum från Målillahållet. 

Tanken är att ambulansstationen, som blir 280 kvadratmeter stor, ska ha utrymme för personal- och jourrum i ett plan samtidigt som byggnadens garage ska byggas i två plan. 

Eftersom fastigheten är planlagd för handel och industri är en ambulansstation i strid mot detaljplanen men miljö- och byggnadsnämnden har lämnat ett positivt förhandsbesked, som signalerar att platsen är lämpligt att bygga på.

Nämnden är positivt inställda

Nämnden anser i sin bedömning att verksamheten har stor samhällsnytta och att området anses som en väl lämpad plats rent geografiskt. Det finns, enligt nämndens bedömning, inget exploateringstryck för industri eller handel i Virserum. Detaljplanen är 29 år gammal och byggrätten, som är begränsad till 33 procent av fastighetens area, har inte utnyttjats.  

Det positiva förhandsbeskedet innebär inte att byggnationen får börja förrän bygglov har beviljats och startbesked meddelats. 

I samband med höstens pressträff framkom information om att ambulansstationen byggs under 2021 med invigning i början av 2022. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: