Annons:

Sök

Annons:

Så många tar del av barnomsorg på obekväma tider

Det är just nu 20 barn som har plats i kvälls- och helgomsorgen på Örtagårdens förskola. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Så många tar del av barnomsorg på obekväma tider

20 barn får omsorg på kvällar och helger i Hultsfreds kommun. Behovet av nattomsorg är inte tillräckligt stort för att erbjuda denna tjänst just nu.  

Annons:

Kvälls- och helgomsorg kallas även omsorg på obekväm tid och är till för barn som behöver tillsyn då deras föräldrar arbetar på obekväma tider. För vårdnadshavare som arbetar sena kvällar eller under helgen kan Hultsfreds kommun erbjuda omsorg för barn på Örtagårdens förskola på kvällar och helger. 

– Vi har ingen nattomsorg i Hultsfreds kommun men det är en fråga som diskuteras politiskt. Både 2019 och 2020 har vi gjort en enkät om behov av nattomsorg. Behovet ser likadant ut som förra året, säger Martin Snickars. 

Ökat behov av kvällsomsorg

26 föräldrar, som i det här fallet motsvarar 5,9 procent av de svarande, har behov av barnomsorg på grund av nattarbete, en siffra som går att jämföra med 27 föräldrar (4,8 procent) i fjol. 

Just nu är 20 barn placerade i barnomsorgen på kvällar och helger och det finns inga barn som står i kö. 

– Verksamheten kan se att behovet av omsorg på helger har ökat medan omsorg på vardagskvällar har minskat något, säger Martin Snickars. 

"Svårt att förutse det faktiska behovet"

När det gäller behov av barnomsorg under semesterperioden, vecka 28 till 31, har det skett en minskning jämfört med förra året. Sammanställningen visar att 177 föräldrar har behov av barnomsorg från vecka 28 till vecka 31. Fjolårets siffra landade på 204 föräldrar. 

– Vi kan se att flera föräldrar ännu inte vet om de kommer ha behov av barnomsorg under sommaren. Förra sommaren var det många uppgav att de hade behov av barnomsorg men som inte utnyttjade platsen. Det är svårt att förutse det faktiska behovet av barnomsorg i sommar. 

Nämnden beslutar att barnomsorg på obekväm tid och sommartid erbjuds i samma omfattning som tidigare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: