Annons:

Sök

Annons:

Så kan kommunhusets fjärde våning komma till användning

Hultsfreds kommuns fjärde våning kan bli kontor för Hultsfreds Bostäders personal. Det är i alla fall en idé som diskuteras för stunden. Foto: Ossian Mathiasson

Så kan kommunhusets fjärde våning komma till användning

Fjärde våningen på kommunhuset i Hultsfred står tom. När Hultsfreds Bostäders framtid diskuteras ses en flytt till kommunhusets fjärde våning som ett alternativ. 
– Det finns inget beslutsunderlag, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

På kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde var lokalfrågan för det kommunala bostadsbolaget, Hultsfreds Bostäder, på agendan i och med att de har tagit över personalen från Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) när det gäller fastighetssidan. 

– Frågor som vi ställer oss är hur de ska sitta, vilka lokaler de ska använda och vad det finns för renoveringsbehov. Vi har tittat på det rent generellt, säger Lars Rosander.

Bostadsbolaget till kommunhuset?

Det handlade mest om en lägesrapportering för att informera och diskutera frågan. Ett möjligt alternativ är att Hultsfreds Bostäder flyttar och använder fjärde våningen på kommunhuset som sitt kontor. 

– Vi har sedan tidigare haft tankar på om vi ska inreda den fjärde våningen på kommunhuset och ha personal där eller om man ska renovera Hultsfreds Bostäders lokaler där de sitter nu? Vi tittar på det, visar olika alternativ och vad det skulle kunna kosta och så vidare. Det är vad vi har diskuterat. Det finns inget beslutsunderlag, säger Rosander. 

Ska upp till kommunfullmäktige

På senaste sammanträdet godkände kommunstyrelsens arbetsutskott ett förvaltningsavtal mellan kommunen och kommunala bostadsbolaget. Förvaltningsavtalet ska hela vägen upp till kommunfullmäktige för definitivt beslut.

– Bostadsbolaget förvaltar kommunens fastigheter och markfrågor. Det är ett konkret beslut. Det är ett förvaltningsavtal som reglerar arbetssättet i och med att personalen numera sitter hos Hultsfreds Bostäder i stället för ÖSK, säger Lars Rosander. 

Bostadsbolaget hanterar numera fastighetsskötseln av kommunkoncernens fastighetsförvaltning men fastigheterna ägs alltjämt av Hultsfreds kommun. ÖSK sköter hanteringen av skogsfastigheter tills vidare.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: