Annons:

Sök

Annons:

Unik satsning för att minska smittspridningen i kommunen

Maskinen som Hultsfreds kommun köpt in kan bland annat användas till att sanera skyddskläder. Foto: MostPhotos

Unik satsning för att minska smittspridningen i kommunen

Hultsfred gör en ovanlig satsning för att minska smittspridningen i samhället. Som en av landets första kommuner har man köpt in en väteperioxidförångare som används till att sanera fordon, mindre lokaler och skyddsutrustning som kan ha kontaminerats av smitta. 

Annons:

Räddningstjänsten Hultsfred, ambulansen i Hultsfred och personal från serviceenheten har nu fått utbildning i hur maskinen fungerar. I ett pressmeddelande skriver man att Hultsfred är en av landets första kommuner att göra den här satsningen, men regionen använder redan en liknande maskin. 

– Utrustningen ökar möjligheten att sanera på ett snabbt och effektivt sätt och ger serviceenheten som ansvarar för lokalvård ytterligare ett verktyg att använda vid virussanering, säger säkerhetssamordnare Ulf Bowein.

"Maskinen kan användas av kommunens serviceenhet vid städning av rum och lokaler där de misstänker att det kan finnas till exempel coronavirus, men även av räddningstjänst och ambulanspersonal för sanering av till exempel fordon och utrustning", skriver Hultsfreds kommun. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: