Annons:

Sök

Annons:

Misstänkte mördarens bror: ”Jag ska bomba polishuset”

Den misstänkte mördarens bror åtalas för att ha hotat att bomba polishuset om inte brodern släpps.

Misstänkte mördarens bror: ”Jag ska bomba polishuset”

Brodern till den man som misstänks för mordet på en ung kvinna på Skyttegatan i Västervik i oktober förra året, ställs inför rätta misstänkt för olaga hot i samband med att hans bror greps av polisen. Mannen åtalas också för tre andra brott.

Annons:

Efter mordet på kvinnan i Västervik den åttonde oktober förra året greps en man misstänkt för att ha begått mordet. Rättegången är nu i full gång och dom väntas falla inom de kommande veckorna. 

När två poliser förde bort den misstänkte gick den misstänktes bror till attack mot poliserna med hot om våld. Nu har åklagaren väckt åtal mot brodern. Enligt stämningsansökan ska mannen ha skrikit följande åt poliserna:

”Jag ska plocka er en efter en om ni gör något mot min mamma” samt ”Om ni inte kommer tillbaka med min bror och min mamma ska jag bomba polishuset”.

Poliserna kände fruktan för sitt och andras liv i samband med att hoten uttalades. Mannen nekar till brott.

Åtalas för tre andra brott

Mannen, cirka 25 år gammal, är även misstänkt för flera andra brott. I april i år stoppades mannen på Fabriksgatan i Västervik då han körde en bil utan att ha körkort. När polisen kontrollerade bilen hittade de 77 patroner vapenammunition i bilen som mannen inte hade rätt att inneha. Mannen åtals därför också för vapenbrott och olovlig körning. Mannen erkänner de brotten.

Vid ett tillfälle i januari i år har mannen också riktat en laserpekare mot två poliser – grön laser som anses vara farlig för ögonen. Åklagaren anser att mannen gjorde det för att kränka polisernas frid och säkerhet. Mannen nekar till det brottet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: