Annons:

Sök

Annons:

Elev i Västerviks kommun insjuknade i misstänkt Covid-19 efter resa med klassen

En elev i en skola smittades av Covid-19 under en resa söderut med klassen. Foto: MostPhotos

Elev i Västerviks kommun insjuknade i misstänkt Covid-19 efter resa med klassen

En elev vid en skola i Västerviks kommun har troligtvis insjuknat i Covid-19, enligt en läkare. Fler elever vid skolan kan vara drabbade av sjukdomen då de också var med på en avslutningsresa med klassen och sov över på ett hotell med spa.

Annons:

Resan genomfördes med klassen den gångna helgen under fredag och lördag.  På måndagen sjukanmälde sig sju elever och en av dem har varit i kontakt med vården och fått en diagnos. Hen är troligen smittad av Covid-19, men eftersom inga tester görs på sjuka unga kan man inte konstatera att det verkligen rör sig om att eleven är sjuk i Covid-19.

Enligt en person som vi har träffat, rör det sig om en skolresa som är grunden till att eleven blivit smittad.

Det är en uppgift som Magnus Bengtsson, barn-och utbildningschef i Västerviks kommun, inte har någon kännedom om.

– Jag känner inte till att det förekommit någon skolresa vid den skolan. Vi propagerar tvärtemot att inga resor ska genomföras under rådande omständigheter. Det jag kan tänka mig om det rör sig om en resa, så har det varit en privat resa.

Enligt personen som vår tidning träffade åkte eleverna i en minibuss till en plats söderut i Sverige där de sov över mellan fredagen till lördagen för att fira att man snart slutar högstadiet. På resan besökte eleverna ett spa och badade bubbelpool tillsammans.

Kritisk till säkerheten

Efter att en av eleverna uppvisar tydliga tecken på att ha insjuknat i Covid-19 är många rädda för att smittan ska sprida sig till fler elever och till andra anställda i skolan.

Personen vår tidning träffat är kritisk till hur säkerheten är på skolan och att åtgärder inte har gjorts fullt ut för att smittan inte ska sprida sig.

– Man är orolig, det finns personer på skolan som är i riskgruppen och andra som har anhöriga som är i riskgruppen. Smittan finns här och den typen av lättja som präglar skolan kan göra att människor blir svårt sjuka eller dör på grund av Covid-19, säger personen till oss. 

Magnus Bengtson känner inte till att det är någon lathet vad det gäller säkerheten på kommunens skolor. Han vill istället framhålla att man gör allt vad man kan för att minska risken för spridning.

– Vi har en lång rad åtgärder som vi vidtar för att minska smittspridningen, säger han.

Vilka åtgärder är det?

– Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer, tvätta händerna ofta, håll avstånd, undvik aktiviteter där man riskerar att smitta andra och man ska inte komma nära någon annan, säger Magnus Bengtsson.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: