Annons:

Sök

Annons:

Oväntad utveckling: nyföretagandet i länet ökar

Frida Boklund är regionchef för Företagarna i Kalmar län. Foto: Pressbild

Oväntad utveckling: nyföretagandet i länet ökar

Mitt i coronakrisen ökar antalet nystartade företag i Kalmar län. Jämfört med 2019 har det startats fem procent fler bolag i år. En orsak kan vara just coronakrisen.
– Vill jag bo kvar här där jag trivs, då får jag hitta på något annat, säger Frida Boklund, regionchef för Företagarna i Kalmar till SR Kalmar.

Annons:

Totalt ekonomiskt mörker och på väg in i en depression värre än det mesta vi sett? Kanske, men inte heller när det gäller näringslivet verkar covid-19 drabba Kalmar län särskilt hårt jämfört med många andra regioner.

Nyligen kom siffror från Bolagsverket som SR tagit fram som ger visst hopp: nyföretagsamheten har ökat med fem procent.

– Man kan tycka att det är lite oväntat när man hör om ond bråd död och andra hemska saker i samhället just nu, men historiskt sett så är det faktiskt så att när arbetslösheten ökar, när saker är osäkra så verkar det som att man är mer benägen att ta risk. Ska jag någon gång testa min idé är det nu jag ska göra det. Det finns ingenting annat som håller en tillbaka, säger Frida Boklund, regionchef för Företagarna i Kalmar till SR.

Boklund gör en tydlig koppling till coronakrisen.

– Kalmar län är faktiskt ganska förskonade när det gäller varselsiffor, även om det är klart att krisen har påverkat Kalmar län så har man inte drabbats lika hårt. Vi har en bransch med skog och livsmedel som inte drabbats lika hårt. Nyföretagandet är för att man känner lite framåtanda och vill jag bo kvar i Kalmar län där jag trivs, då får jag hitta på något annat.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: