Annons:

Sök

Annons:

Fastighetsägare hotas med nytt vitesbelopp – måste städa på tomten

En fastighetsägare hotas med nytt vite om han inte gör iordning och städar på sin tomt. Foto: MostPhotos

Fastighetsägare hotas med nytt vitesbelopp – måste städa på tomten

En fastighetsägare i Målilla har fått nytt vitesföreläggande om han inte städar undan det avfall som ligger på hans fastighet senast den 1 augusti.

Annons:

Enligt miljöbalken står det att den som har avfall ska se till att det hanteras på ett sätt som är godtagbart med hänsyn till människors hälsa och miljön. 

En fastighetsägare i Målilla har rester av bränt avfall på fastigheten och ska därför avlägsnas från fastigheten.

Ett första klagomål kom in i juli förra året och det ledde till en gemensam inspektion i augusti där både länsstyrelsen och miljö- och byggnadsnämnden gjorde åtalsanmälningar gällande hanteringen av animaliska biprodukter och eldningen av avfallet. Beslutet skickades som rekommenderat brev men hämtades inte ut.

Ingen städning har skett

Enligt ett beslut från oktober skulle fastighetsägaren städa undan avfallet och askan före december månad men ingen bevisning för att avfallet lämnats vidare med korrekt hantering skickades in till miljö- och byggnadsförvaltningen. 

I december gjordes ett uppföljande oanmält besök, som visade att avfallet och askhögarna låg kvar, och nämnden beslutade om ett vitesföreläggande som gick ut i början av april. 

Eftersom ingen uppstädning har skett fram till de satta datumen beslutar nämnden om ett nytt vitesföreläggande. Om åtgärderna inte är genomförda till 1 augusti kommer ett vite på totalt 4 000 kronor att dömas ut, enligt nämnden. Det gäller för städning och dokumentation som stödjer att askan och avfallet blivit omhändertaget på ett miljömässigt korrekt sätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: