Annons:

Sök

Annons:

EFTER ÖVERKLAGANDET – FÖRSKOLAN BLIR SJU MILJONER BILLIGARE

Serneke bygger nya förskolan i Hultsfred och spaden sätts i marken i höst. Foto: Pressbild

EFTER ÖVERKLAGANDET – FÖRSKOLAN BLIR SJU MILJONER BILLIGARE

Den förra tilldelningen för bygget av Hultsfreds nya förskola överklagades. Särneke Sverige AB från Växjö har nu tilldelats jobbet.
– Vi fick med en solcellsanläggning i priset och sänkte det totala priset med sju miljoner kronor jämfört med det tidigare anbudet, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Tidigare under våren tilldelades Skanska Sverige AB entreprenaden för att bygga den nya förskolan i Hultsfred men bygget stoppades på grund av att upphandlingen blev överklagad. 

Hultsfreds kommun beslutade att avbryta upphandlingen gällande nybyggnationen av förskolan i Hultsfred eftersom grunden för överklagan visade på brister i förfrågningsunderlaget.

"Det är otroligt"

En ny upphandling har annonserats ut och nu står det klart att Serneke Sverige AB från Göteborg vinner upphandlingen och tilldelas entreprenaden. 

– För några månader tog vi beslut om att tilldela Skanska men det blev överklagat så vi fick upphandla på nytt. Förra gången fick vi in fyra anbud och nu, i och med att vi har gjort ett omtag, har vi fått in nio anbud, säger Lars Rosander och fortsätter:

– Det är otroligt. Det märks kanske att det är en viss lågkonjunktur inom byggbranschen så att man har väldigt intresserade av att lämna anbud. 

Vad säger du om Serneke som vinner av upphandlingen?

– Även om de inte har varit i de här bygderna så är det ett av de större byggbolagen i Sverige, säger Rosander. 

Sju miljoner billigare

Prislappen landar på 63 359 000 kronor, sju miljoner billigare än det förra anbudet som tilldelades jobbet. 

– Vi fick med en solcellsanläggning i priset och sänkte det totala priset med sju miljoner kronor jämfört med det tidigare anbudet, säger Rosander. 

Tilldelningsbeslutet kan överklagas inom de närmaste tio dagarna. Annars är tanken att bygget ska komma igång efter sommaren.

– Det blir väl någon månad försenat totalt sett men det tar man kanske igen på byggtiden. Förhoppningsvis kan de köra igång snart. Vi hoppas på ett första spadtag efter sommaren. Det är möjligt att de börjar med markarbeten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: