Annons:

Sök

Annons:

Kommunens ambulanspersonal blir arbetskamrater:

Melker Engström och Johanna Habbe är glada över att ambulanspersonalen i Hultsfred och Virserum blir arbetskamrater. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunens ambulanspersonal blir arbetskamrater: "Stort lyft för personalen"

Ambulanspersonalen i både Virserum och Hultsfred har jobbat var för sig i alla år. Från och med i måndags är de en samlad enhet. 
– Det blir ett stort lyft för personalen, säger Melker Engström, chef för ambulanssjukvården i Västervik, Vimmerby och Hultsfred. 

Annons:

I dag presenterade Melker Engström en positiv nyhet för ambulanssjukvården i Hultsfreds kommun. Från och med i måndags tillhör personalen på ambulansstationerna i Virserum och Hultsfred samma enhet.

– Både Virserums och Hultsfreds personalgrupp är åtta till antalet. Vi ser ett stort värde i att ha en större personalgrupp som skapar erfarenhetsutbyte och chans till större cirkulation med personalen. Man blir annars väldigt isolerad på en liten station med bara åtta medarbetare som ska cirkulera mellan varandra, säger Melker Engström. 

"Erfarenhetsutbytet är viktigt"

Han berättar att de anställda har varit knutna till en station sedan tidigare och nu kan personalen få pass i både Virserum och Hultsfred 

– Ja, det stämmer. Det gör också att det blir en mer attraktiv arbetsplats. För personalen i Virserum får man chansen att jobba på stationen i Hultsfred och man får åtta nya medarbetare och kan jobba med totalt 15 olika personer. Det är positivt att vi kan hitta nya konstellationer, säger Melker Engström. 

Vad är det som ligger bakom att det blir en enhet?

– Vi vill att variationen ska bli större, då blir det mer attraktivt. Med tanke på Virserums utmaningar så kan man göra andra typer av uppdrag och resor. Man blir inte lika låst i det, säger Melker Engström. 

Ambulanssjuksköterskan Johanna Habbe började jobba på ambulansstationen i Virserum 2014 efter två år på stationen i Hultsfred. Hon ser många fördelar med sammanslagningen.

– Erfarenhetsutbytet är viktigt. Det blir en större personalgrupp som gör att man träffar fler kollegor, jobbar tillsammans och får nya idéer och infallsvinklar. När man är åtta personer så händer det att fyra personer alltid jobbar ihop i en grupp, då kan det hända att man jobbar på ett sätt hela tiden. När det har uppstått olika situationer så kommer man ha en hel arbetsgrupp på 16 personer om man kan vädra sina tankar med. Man kan få tips, råd och stöttning, säger Johanna Habbe. 

"Nu blir vi ännu tajtare"

Ambulansverksamheten i Hultsfreds kommun består av två dygnsambulanser, en i Hultsfred och en i Virserum. I sommar blir det ingen dygnet runt-ambulans i Virserum men det är tillbaka efter sommaren. 

– På det här sättet blir vi ännu tajtare när Hultsfreds- och Virserumsambulansen är tillsammans, säger han och fortsätter:

– Vid ett skiftbyte i Hultsfred efter sommaren kommer åtta medarbetare träffas varje morgon i stället för fyra medarbetare. Jag kommer ha mycket lättare att nå ut med information till mina anställda där jag kan presentera nya saker så det är ett stort lyft, säger Melker Engström. 

Är det något som ni har funderat på länge?

– Det har vuxit fram att vi måste göra något annorlunda. Det är inget unikt utan man gör så många ställen. Det är en positiv grej.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: