Annons:

Sök

Annons:

Så är badvattnet i kommunens sjöar efter första provet

Nytagna prover visar att det är fritt fram för bad i flera sjöar i Hultsfreds kommun. Foto: MostPhotos/Genrebild

Så är badvattnet i kommunens sjöar efter första provet

Funderar du på att bada i dag? Då är det fritt fram. Hultsfreds kommun har gjort den första provtagningen av badvattnet i Hultsfreds kommuns sjöar som ger positiva svar.

Annons:

Hultsfreds kommun har gått ut med information på hemsida och berättar att det är bra badvatten vid årets första provtagning. Det är miljö- och byggnadsförvaltningen som har tagit prover på badvattnet vid några badplatser i Hultsfreds kommun. 

Provsvaren visar att alla provtagna badplatser har tjänligt badvatten men vid Ängahultsbadet mellan Silverdalen och Lönneberga är vattnet tjänligt med anmärkning. 

”Det betyder att vattnet har något förhöjda bakteriehalter, men det är inte farligt att bada i vattnet. Vattnet vid övriga provtagna badplatser är tjänligt vilket betyder att bakteriehalten är låg och att det är fritt fram för bad”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Kommunen uppmanar också till att hålla avstånd på badplatserna för att minska risken för smittspridning av covid-19. 

Fakta

Prover på vattnet har tagits vid följande badplatser: Baddammen, Hesjön, Hulingen, Järnsjön, Kaffeberget, Kristinebergsbadet, Lillesjö, Linden, Stora Hammarsjön, Versjön och Ängahultsbadet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: