Annons:

Sök

Annons:

Därför upphäver Hultsfreds kommun vissa beslut kring covid-19

Hultsfreds kommun upphäver vissa beslut kopplade till covid-19. Detta på grund av att Folkhälsomyndighetens rekommendationer inbegriper innehållet i besluten, skriver kommunen.

Annons:

"Hultsfreds kommun samt dess bolag och förbund var tidigt ute och fattade vissa beslut för att minska risken för smittspridning av covid-19.Nu har man beslutat att upphäva vissa av dessa beslut och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer även i dessa frågor", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Anledningen är att Folkhälsomyndigheten nu har rekommendationer som inbegriper innehållet i besluten och att coronapandemin är i en annan fas av allmän smittspridning i Sverige än när besluten fattades. 

Besluten som fattats tidigare rörde bland annat distansarbete eller tillfällig avstängning för medarbetare samt skolelever och förskolebarn som kommit hem från resa till ett område med smittspridning, information rörande skolelever med närstående som är smittade samt beslut kring att medarbetare skulle undvika sammankomster och resor i tjänsten.

Nu utgår man istället från Folkhälsomyndighetens rekommendationer även i dessa frågor, uppger kommunen.

Vissa av kommunens beslut kring covid-19, som till exempel beslutet om besöksförbud på kommunens vård- och omsorgsboenden, kvarstår dock.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: