Annons:

Sök

Annons:

Venaelever skickade brev till statsministern – nu har de fått en hälsning

Vena skola har skrivit ett brev och skickat med ett armband till statsministern Stefan Löfven och fått svar. Foto: Arkiv

Venaelever skickade brev till statsministern – nu har de fått en hälsning

Eleverna på mellanstadiet på Vena skola har fått en fin överraskning. Sveriges statsminister Stefan Löfven svarat på ett brev som skoleleverna skickade till honom i slutet av mars. 
– Det är så värdefullt att eleverna får respons för arbetet som de lägger ner, säger läraren Mette Olesen Lind.

Annons:

När eleverna i årskurs 4, 5 och 6 på Vena skola kollade på ett Lilla aktuellt-program i mars fanns statsministern Stefan Löfven på plats och svarade på barnens frågor om covid-19. 

De 29 eleverna på mellanstadiet i Vena tog fasta på att statsministern sa att ”vi kommer klara coronaviruset tillsammans” och bestämde sig för att skicka ett brev till honom. 

Skickade med ett armband

Barnen skickade med ett av sina egengjorda armband med texten ”together”och berättade om de två senaste årens insamlingar till välgörenhet. 

– Eleverna säljer armband för att samla in pengar till välgörenhet och på det här sättet vill de berätta vad de gör för arbete för att göra världen bättre. Vi hade en marknad i fjol som blev startskottet för att skänka pengar till välgörenhet. Vi har fortsatt att samla in pengar i år också, säger Mette Olesen Lind, som är mentor tillsammans med Caroline Phalén och Malin Söderberg i klass 4-5-6. 

"Ger eleverna ett lyft"

Stefan Löfvens hälsning till Venaeleverna hamnade i Mette Olesen Linds fack på jobbet på måndagen så alla elever känner inte till att de har fått svar. 

– Både lärare och elever hade nog glömt bort det där brevet när det dröjde så länge med svaret. Till en början förstod jag inte varför jag hade fått ett brev från Regeringskansliet men när jag öppnade det så slog det mig. Vi hade nog inte räknat med att få svar, säger Mette Olesen Lind. 

Vad betyder det att ni får en hälsning från statsministern?

– Det är så värdefullt att eleverna får respons för arbetet som de lägger ner. Att de får ett brev från statsministern visar att det de gör är viktigt. Det ger eleverna ett lyft och i dessa tider är gemenskapen viktig. Eleverna får titta på tv framöver och se om han har vårt armband på sig.

Fakta

Här är Stefan Löfvens hälsning till mellanstadieeleverna på Vena skola:

”Hej alla barn på Vena skola!?Tack för ert brev. Vad roligt att ni ville skriva till mig och berätta om era insamlingar till välgörenhet. Det är glädjande läsning. 

Sverige och världen befinner sig i en svår situation på grund av det nya coronaviruset. Virusutbrottet har gjort det extra tydligt att ensam inte är stark, utan alla behöver hjälpas åt för att samhället ska ta sig genom krisen på bästa sätt. Därför blir jag glad och stolt när jag hör om alla människor runt om i landet som ställer upp och hjälper andra i denna tuffa tid.

Tillsammans kommer vi att klara av det här. Ert armband är ett bra sätt att sprida det budskapet. 

Kanske har ni redan hunnit gå på sommarlov när det här brevet kommer fram. Jag hoppas att ni får en riktigt fin sommar!"

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: