Annons:

Sök

Annons:

Rotary har utsett årets vinnare av bästa UF-företag

Alexander Lagerström (Regelcoachen UF) och Alva Bogren, Maria Hirte, Ella Nylander (Gröna Påsen UF) fick pris för bästa UF-företag vid gårdagens Rotaryträff på Axelssons i Aby. Foto: Privat

Rotary har utsett årets vinnare av bästa UF-företag

Rotary Hultsfred har utsett årets vinnare av bästa UF-företag på Hultsfreds gymnasiums ekonomiprogram. Gröna Påsen UF och Regelcoachen UF prisades och erhöll 2 000 kronor vardera.

Annons:

Under året har eleverna på Hultsfreds gymnasiums ekonomiprogram arbetat hårt med sina affärsprojekt inom Ung Företagsamhet, UF. Produkter har tagits fram, affärsplaner skrivits och budgetar beräknats. 

Rotary Hultsfred vill uppmuntra ung företagsamhet och utser varje år en, eller som i går, två företagsidéer som sticker ut. 

Här är företagen som vann

Gröna Påsen UF, med eleverna Alva Bogren, Maria Hirte, Ella Nylander, och Regelcoachen UF, som drivs av Alexander Lagerström och Rasmus Johansson, blev lyckliga vinnare och mottog varsin check på 2 000 kronor. Stipendierna delades ut hos Axelssons i Aby.

– Eleverna har jobbat hårt med sina projekt och hinner lära sig en hel del under arbetets gång, också att jobba tillsammans och kunna presentera sina projekt på ett bra sätt. För en del av eleverna kommer det här att bli starten på nya företag efter utbildningen, säger Britt Lindqvist, läraren som har lett UF-projektet.

Regelcoachens affärsidé går ut på att erbjuda föreläsningar om fotbollens regler för föreningar och lag.

Gröna Påsen UF tillverkar unika fruktpåsar av insamlade spetstyger för att motverka plastkonsumtionen.

Fakta

Motiveringarna till de vinnande UF-företagen:

Gröna Påsen UF: ”För en produkt i tiden, en produkt som står för återbruk och en hållbar framtid. Företagsidén handlar om att återvinna gamla spetsgardiner, och av dem sy fruktpåsar att använda istället för de påsar i plast som ofta erbjuds i butikerna”

Regelcoachen UF: ”För en genomarbetad affärsidé med ett gott värdegrundstänk för framtida fotbollsgenerationer”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: