Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: DÅ INFÖRS BEVATTNINGSFÖRBUD I HULTSFREDS KOMMUN

Hultsfreds kommun får bevattningsförbud från och med i morgon. Foto: MostPhotos

JUST NU: DÅ INFÖRS BEVATTNINGSFÖRBUD I HULTSFREDS KOMMUN

Från och med i morgon, tisdag, gäller bevattningsförbud i Hultsfreds kommun och det gäller tills vidare. 

Annons:

I dag beslutade förbundsdirektionen för Östra Smålands kommunalteknikförbund, ÖSK, om att ett bevattningsförbud ska införas i Hultsfreds och Högsby kommuner från 1 juli och gälla tills vidare. 

Anledningen till bevattningsförbudet är de låga grundvattennivåer som nu råder, tillsammans med höga förbrukningar samt det varma och torra väder vi har. Det skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida.  

"Nivåerna i våra grundvattenmagasin återhämtade sig inte helt till sommaren 2020 och enligt Sveriges geologiska undersökning, SGU är nivåerna under det normala i alla våra vattentäkter, vilket även ÖSK:s egna mätningar visarBevattningsförbudet gäller alla som är anslutna till kommunalt vatten i kommunen och kommer att gälla tillsvidare", säger David Nelsondriftchef på Östra Smålands Kommunalteknikförbund, till Hultsfreds kommuns hemsida.

"Inte en obegränsad resurs"

Bevattningsförbudet innebär att privatpersoner inte får använda vattenslang eller vattenspridare för vattning. Verksamheter, som har andra behov än ovan nämnda användningsområden där tillgång till kommunalt dricksvatten krävs, behöver söka ett tillstånd för detta.  

"Tillgången till vatten är inte en obegränsad resurs och hur mycket nederbörd vi får det vet vi inte, därför agerar vi förebyggande för att undvika brist på dricksvatten", säger David Nelson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: