Annons:

Sök

Annons:

COVID-19: NYTT DÖDSFALL I KALMAR LÄN

Foto: Arkivbild

COVID-19: NYTT DÖDSFALL I KALMAR LÄN

Region Kalmars dagliga uppdatering visar nu att en person avlidit i sjukdomen covid-19 sedan igår. Samtidigt har de bekräftat positiva fallen ökat relativt kraftigt, både bland självtesterna och Region Kalmars egna provtagningar.

Annons:

Sedan igår har en person som vårdats på sjukhus för covid-19 avlidit. Sammanlagt har 31 personer i länet nu avlidit på sjukhus till följd av sjukdomen, enligt regionens siffror. Folkhälsomyndigheten menar dock att antalet dödsfall är betydligt större än så, eftersom regionens siffror inte visar de som avlidit utanför sjukhus. Enligt uppgifter från Region Kalmar ska den avlidne vara en man i 90-årsåldern.

Antalet positiva självtest har under dygnet ökat från 19 till 42 stycken och regionens egna provtagningar har visat 8 nya positiva fall. Av de närmare 940 beställda självtesterna har 380 så här långt analyserats, av dessa har alltså 42 stycken visat ett positivt resultat för covidsmitta, vilket utgör ungefär 11 procent av testerna.

Självtesterna redovisas inte per kommun, men regionens provtagningar visar att ett nytt positivt fall har rapporterats i Västerviks kommun. Vimmerby ligger fortfarande under 10 bekräftade fall och Hultsfred ligger kvar på 17 fall.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: