Annons:

Sök

Annons:

GRATIS HEMESTER FÖR MEDBORGARNA – MILJONBELOPP TILL NÄRINGSLIVET

Hultsfreds kommun lägger miljonbelopp för att stötta näringslivet och bjuda medborgarna på gratis hemester under två veckor. Foto: Ossian Mathiasson

GRATIS HEMESTER FÖR MEDBORGARNA – MILJONBELOPP TILL NÄRINGSLIVET

Hultsfreds kommun lägger 1,4 miljoner kronor för att stötta turismnäringen som går på knäna i coronatider. På det sättet bjuder kommunen alla medborgare på gratis hemester. 

Annons:

Turismnäringen är en av de hårdast drabbade branscherna under den rådande coronakrisen. Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att Hultsfreds kommun vill hitta ett sätt att stötta företagen och se till att medborgarna får gratis hemester.

Chans att vinna över 1 000 övernattningar

Nu står det klart hur upplägget kommer se ut. Alla invånare i Hultsfreds kommun kommer under vecka 30 och 31 få fri entré på besöksmålen i kommunen och ha chansen att vinna över 1 000 övernattningar på hotell, vandrarhem, camping och i stuga, som de kan nyttja själva eller ge bort till nära och kära. 

”Turismnäringen i kommunen har det oerhört tufft på grund av coronapandemin, och vi tror att en gemensam turistsatsning på ”Hultsfredshemester” i år kan hjälpa till”, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander till kommunens hemsida. 

Som entrébiljett används ett invånarvykort som skickas ut till alla hushåll under första delen av juli. Det är en mängd olika turistföretag och aktörer som på det här sättet får stöttning från Hultsfreds kommun samtidigt som de rabatterar sina priser.

”Det är helt rätt tid för att tillsammans med turistaktörerna försöka vända kris till möjlighet och samtidigt ge invånarna möjligheten till fri hemester”, säger Malin Albertsson, turism- och informationschef.

Miljonbelopp till näringslivet

Hultsfreds kommun lägger 1,4 miljoner kronor för att få igenom denna satsning – och pengarna tas från saneringen av Vartaområdet, ett projekt som slutade på en lägre kostnad än väntat. 

”Vi hoppas även att invånarna vill bidra, genom att köpa fika eller mat hos någon av kommunens restauranger och kaféer”, säger oppositionsrådet Tomas Söreling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: