Annons:

Sök

Annons:

Då drar IKEA Industry igång verksamheten igen:

IKEA Industry tar bort isolering och isolerar om rören efter de senaste dagarnas larm och siktar på att dra igång verksamheten i kväll igen. Foto: Ossian Mathiasson

Då drar IKEA Industry igång verksamheten igen: "Görs förebyggande åtgärder"

Efter tre larm på tre dagar tvingades IKEA Industry i Hultsfred stänga sin fabrik för att åtgärda de uppkomna problemen. 
– Vi kommer stå still fram till sen eftermiddag och göra förebyggande åtgärder med att ta bort isolering och isolera om rör, säger vd:n Klas Franzén.

Annons:

Det var på torsdagskvällen som det första larmet utlöstes och då möttes räddningstjänsten av en rökfylld presshall efter att släcksystemet gått igång. 

Fredagens och lördagens larm handlar om att isoleringen kring rören har antänt när man har kört igång maskinerna och värmt upp olja till flera hundra grader. 

Startar upp under kvällen

Efter gårdagens larm slog IKEA Industry av produktionen för att avisolera och isolera om rören som det är olja i. 

– Vi kommer stå still fram till sen söndagseftermiddag och göra förebyggande åtgärder med att ta bort isolering och isolera om rör. Sedan räknar vi med att starta upp under kvällen igen. Vi kommer självklart ha extrakontroller med flera brandvakter ifall att det skulle hända något mer, säger Klas Franzén.

Det som har föranlett alla dessa larm är det som hände i torsdags.

– Sprinklersystemet gick igång i den stora pressen med massa vatten som gick ut. Det är följdfel efter det som har lett till larmen. Det är inte tre oberoende larm utan det är följdfel efter det som hände i torsdags. 

Kan det hända i kväll igen?

– Vår bedömning är att vi gör rätt åtgärder som räcker men det kan vi aldrig vara helt säkra på. Det är därför vi har extra brandvakter för att reagera om det finns sådana tendenser. Vi har jobbat med att byta isolering sedan i går kväll. Vi siktar på att dra igång arbetet under kvällen. 

Tackar räddningstjänsten

Han passar på att skicka ett stort tack till räddningstjänsten som har varit mycket behjälpliga under de senaste dagarna. 

– Vi har använt oss av räddningstjänsten och får tacka för ett väldigt gott samarbete när de har hjälpt oss under de här dagarna, säger Franzén. 

Hur har de senaste dagarnas larm påverkat personalen?

– Det görs ett fantastiskt arbete men det är klart att det är tungt när det händer gång på gång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: