Annons:

Sök

Annons:

Regionen satsar miljoner på ytterligare stödinsatser för näringslivet

Regionen satsar miljoner på fler stödinsatser. Foto: Pixabay

Regionen satsar miljoner på ytterligare stödinsatser för näringslivet

Region Kalmar län satsar 4,8 miljoner kronor på stödinsatser för näringslivet. Företag i länet med upp till 20 anställda kan söka extra stöd för extern rådgivning. 

Annons:

Hälften av de 4,8 miljonerna kommer från regionen och den andra hälften kommer från EU-medel för regionala fonden Småland och Öarna till ett projekt med riktade insatser till länets näringsliv. 

En av insatserna som åter görs möjlig är extra stöd för extern rådgivning kopplat till covid-19. Stödet gick att söka i våras och mellan april och juni kom 280 ansökningar in. 

"Stödet kan endast sökas en gång, men har företaget beviljats extrastöd under våren görs nu en ny bedömning. En skillnad med denna ansökningsperiod är att Region Kalmar län tecknat avtal med ett antal konsultfirmor inom områden som ekonomi, juridik, personalfrågor och finansiering. Om företaget beviljas stödet, får man då välja den konsult som passar utifrån den lista som erbjuds. Men principen är densamma, att företaget exempelvis kan få hjälp vid ansökan om statliga stödpaket eller att gå igenom ekonomin i företaget", skriver regionen i ett pressmeddelande.

"Oerhört positivt"

Projektet innebär förutom extrastödet även andra stödinsatser som exempelvis omställningsåtgärder inom besöksnäringen, framtidsseminarier för olika branscher och geografiska områden samt att ta fram olika scenarier för den kommande tiden för ett fördjupat arbete inom olika branscher. 

– Det känns oerhört positivt att vi kan fortsätta med våra riktade insatser till länets näringsliv. I denna satsning samlar vi insatser som både ger företagen i vårt län akut hjälp och expertstöd men också erbjuder stöd och vägledning inför en omstart, att se över sin plan B eller plan C, samt att vara bättre rustad om liknande kriser drabbar oss igen eller om den nuvarande krisen blir allt för långvarig, säger Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: