Annons:

Sök

Annons:

LANTBRUKSFÖRETAG I LÄNET GRANSKAS: "CHOCKAD AV DET JAG SÅG"

Ett större lantbruksföretag i länet kommer granskas av Länsstyrelsen. Djurenheten inom Länsstyrelsen har sett en film som ska beskriva felaktig djurhantering.
– Jag blev chockad av det jag såg, säger Fredrik Ustrup, tillförordnad enhetschef på Djurenheten.

Annons:

Under onsdagen startade Länsstyrelsen ett tillsynsärende gällande ett större lantbruksföretag i Kalmar län. Detta efter att Djurenheten fått uppgifter om felaktig djurhantering. 

– Jag blev chockad av det jag såg. Så här ska det inte få gå till. Vi har fått det bekräftat att filmen jag fått se är inspelad vid ett lantbruksföretag i länet. Därför startade vi omgående ett tillsynsärende, utifrån det jag sett. Det är vår plikt att agera om vi får sådana uppgifter. Vi har redan fått fram uppgifter som enligt min bedömning kan ligga till grund för en åtalsanmälan, säger Fredrik Ustrup, tillförordnad enhetschef på Djurenheten, i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen fick se en film och började därefter forska i fallet. Efter att ha fått en bekräftelse ska man genast ha agerat. Missförhållandena som visats ska ha skett vid avlivning av djur. 

– Djurföretagaren har uppgett för oss att det är en underleverantör som brustit och inte följt de riktlinjer som fanns. Vi kommer nu att lämna över ärendet till polis och åklagare för vidare utredning, säger Fredrik Ustrup.

Även landshövding Cecilia Schelin Seidegård har reagerat starkt. 

– Inga djur ska behöva lida på det sätt som Fredrik beskrivit för mig. Vi måste ta det här på stort allvar. Djurskyddslagen är till för djurens bästa, säger hon.

Senare visade det sig att filmen kom från äggfarmen CA Cedergren i Mönsterås. Mer om händelsen kan du läsa här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: