Annons:

Sök

Annons:

Hon lämnar Hultsfred efter 25 år som frisör:

Helena Christiansen har jobbat som frisör i Hultsfred i 25 år. Nu flyttar hon till Öland och slutar som frisör i Hultsfred. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Hon lämnar Hultsfred efter 25 år som frisör: "Jättefin arbetsplats"

Helena Christiansen har jobbat som frisör i Hultsfred i 25 år. Nu har hon bestämt sig för att lämna Hultsfred och bosätta sig permanent på Öland. 
– Att jag och min man ska bo på Öland någon gång i tiden har alltid funnits med i bilden, säger Helena Christiansen. 

Annons:

Helena Christiansen har snart gjort sin sista klippning i salongen H-37 på Bryggerigatan i Hultsfred. Hon gör sin sista dag i Hultsfred den 25 september och flyttar då ner till sin man som redan är permanent bosatt på Öland sedan två år tillbaka, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om.  

– Jag och min man har alltid haft stuga på Öland och tänkt att vi ska komma dit småningom. Vi sålde huset i Järnforsen för två år sedan och sedan har det tagit två år för mig att landa i beslutet att lämna Hultsfred, säger Helena Christiansen.

"Allar har något intressant i bagaget"

Hon har jobbat som frisör i 25 år och startade eget företag med salong på Bryggerigatan 2003. Nu känner hon att Hultsfred är ett avslutat kapitel och ser fram emot att landa på ett ställe utan att pendla mellan bostaden på Öland och övernattningslägenheten i Hultsfred. 

– Det har varit ett jobbigt beslut att fatta. En del kunder har jag haft i nästan 25 år. Jag lämnar något som är väldigt tryggt för mig. Om det är tryggt för kunden att gå till mig så är det väldigt tryggt för mig att kunden kommer till mig, säger hon och fortsätter:

– Att jag och min man ska bo på Öland någon gång i tiden har alltid funnits med i bilden. Min man bor på Öland sedan två år tillbaka så nu är det jag som ska komma dit också.  

Kommer du fortsätta som frisör på Öland?

– Jag hoppas att jag kan fortsätta med det men jag har inget planerat så mycket. Nu blir det att ta det lugnt ett tag, jag har inte haft så mycket semester. 

Hur vill du beskriva dina 25 år som frisör i Hultsfred?

– Väldigt bra. Man får ta del av så många människors levnadshistorier och det är jätteroligt, intressant och socialt. Alla har något intressant i bagaget. Tack vare mina kunder så har det varit en jättefin arbetsplats.

Nu blir det en lokal ledig, vad kommer hända där?

– Det kommer bli en frisörsalong som öppnar senare i höst. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: