Annons:

Sök

Annons:

Ny vd utsedd till Smålandshamnar – blev ingen jättesensation

Niclas Stromqvist blir ny vd för Smålandshamnar.

Ny vd utsedd till Smålandshamnar – blev ingen jättesensation

Det blev Niclas Strömqvist som blev vd för Smålandshamnar, som ägs gemensamt av Oskarshamns-Västerviks – och Hultsfreds kommuner.

Peter Wretlund, som är ordförande i bolaget säger att det inte blev någon jättesensation, då Niclas Strömqvist varit tillförordnad vd i sex månader.

  

Annons:

Peter Wretlund tycker att det var ett bra val att anställa Niclas Strömqvist som vd för Smålandshamnar.

- Från styrelsens sida har vi varit väldigt nöjda med Niclas arbete som han varit tillförordnad vd för bolaget, säger han.

Det blev en process i styrelsen som var enig i sitt beslut. I styrelsen sitter Krister Örnfjäder (S) från Västervik.

Peter Wretlund ser med ödmjukhet framåt och hoppas på fortsatt ökande affärer för Smålandshamnar.

- Vi har haft några år där verksamheten har gått väldigt bra. I år drabbades visserligen Västervik av Coronapandemin, då Gotlandstrafiken ställdes in, men det bortfallet har tagits igen av annat. Framförallt gods som kommit till Oskarshamns hamn.

Vill utveckla Västerviks hamn

Niclas Strömqvist är glad över att få fortsätta sitt arbete som vd för Smålandshamnar.

- Det känns bra att jag får fortsätta att utveckla bolaget och arbeta tillsammans med mina medarbetare och styrelsen. Det finns potential i hamnverksamheten, säger Niclas Strömqvist.

Det han vill jobba med mer med är att utveckla Västerviks hamn.

- Där finns en bra farled och möjlighet för djupgående fartyg. Vi tittar på nya affärer under hösten som det finns en långsiktighet i. Det skulle behövas för Västerviks del.

Niclas Strömqvist säger att han ser Smålandshamnar som ett och samma bolag, trots att det är två hamnar och tre kommuner som äger bolaget. Oskarshamns kommun äger 81 procent, Västerviks kommun äger 15 procent och Hultsfreds kommun äger 4 procent i bolaget.

Hur ser du på järnvägsförbindelse från hamnen i Västervik?

- Jag ställer mig väldigt positiv till järnvägstrafik. Västervik ligger bra geografiskt till för inrikesfrakt. Jag vill gärna vara med och påverka infrastruktursatsningar i kommunerna och jag har bra dialog med politikerna, säger Niclas Strömqvist.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: