Annons:

Sök

Annons:

Nu börjar det röra på sig i nytt bostadsområde i Hultsfred

Två av fem tomter är sålda i det nya bostadsområdet Hultsfredsbyn i Hultsfred. Foto: Privat

Nu börjar det röra på sig i nytt bostadsområde i Hultsfred

Två av fem bostadstomter i det nya området Hultsfredsbyn i Hultsfred har sålts. Byggnationen har dessutom dragit igång.
– Jag tror att det kan bli ett trevligt område, säger Åke Nilsson (KD), Hultsfreds Bostäders ordförande. 

Annons:

Det finns fem tomter på cirka 1 500 kvadratmeter för villor eller flerbostadshus i Hultsfredsbyn, som ligger i en lantlig miljö med gångavstånd till centrala Hultsfred. 

En tomt kostar 300 000 kronor, inklusive anslutningsavgiften för vatten och avlopp. Två av fem tomter i Hultsfredsbyn är sålda. 

– De såldes i somras så de har börjat jobba med grunden till husen. De kvarvarande tomterna ligger ute till försäljning. Vi väntar i dagsläget på svar från två personer som har visat intresse för varsin tomt i bostadsområdet. Vi vet inte när alla tomter blir sålda, säger Lena Carlsson på Hultsfreds Bostäder. 

"Då vaknar flera personer till liv"

Åke Nilsson, ordförande i det kommunala bostadsbolaget, tycker att det är glädjande att det börjar röra på sig. 

– Det är jätteroligt. Det blev en liten kalldusch först, vi hade en lång kö och helt plötsligt var alla borta. Vi vet inte vad som hände. Det var väl fel personer som stod i kön men nu har det lossnat igen, säger Åke Nilsson.

När tror du att alla tomter kan vara sålda?

– Vill det sig väl så kan allt vara klart om vi kommer in ett stycke på vårkanten. När det väl lossnar och börjar röra på sig så vaknar flera personer till liv. Det är rätt så stora tomter i ett lantligt område och gatunamnet är Bygatan, så vår tanke är att man inte ska bygga för modernt. Vi vill inte heller styra för mycket i detaljplanerna, något som kan göra att vi får låsningar och området blir svårsålt. Att vi säljer tomterna med ett tomtpris inklusive anslutningsavgiften för VA är en bra grej. Det blev billigare med VA-nätet än vad man trodde från början, säger Åke Nilsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: