Annons:

Sök

Annons:

Två priser på en månad – han blev årets nyföretagare

Jonny Edvardsson, Tracy of Sweden AB, har utsetts till årets nyföretagare i Hultsfreds kommun. Priset delades ut av Tomas Söreling och Lars Rosander. Foto: Ossian Mathiasson

Två priser på en månad – han blev årets nyföretagare

Jonny Edvardsson utsågs till årets Skapa-vinnare i Kalmar län för en knapp månad sedan. Nu kommer nästa pris som årets nyföretagare i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Hultsfreds kommuns företagsgala, som skulle ha hållits i början av april, sköts på framtiden med tanke på coronavirusets framfart. 

Med anledning av den fortsatta risken för smittspridning av covid-19 blir det ingen traditionell företagsgala. 

I dag hölls en prisutdelningsceremoni i flera olika kategorier i Hultsfreds kommunhus. Jonny Edvardsson, Tracy of Sweden, Christian Ryning, Palace Hotell & Restaurang, och Christofer Sakshaug och Oscar Andersson, Virserum Bostäder & Fastigheter AB, var nominerade i kategorin årets nyföretagare. 

Juryn fastnade för Jonny Edvardssons arbete och han belönades med priset som årets nyföretagare. Kommunalrådet Lars Rosander (C) och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) var prisutdelare. 

Tracy of Sweden, som har sin bas i Bösebo utanför Virserum, har utvecklat en metod för trädigenkänning genom att ta med en mobilkamera ta bilder av det avverkade trädets och stubbens snittyta. Tekniken möjliggör ursprungsmärkning och spårbarhet av varje trädindivid vid manuell avverkning. 

Fakta

Så här lyder juryns motivering till Jonny Edvardsson:

”Ett entreprenörskap som växt fram ur den småländska skogsmyllan. Genom hög ambition, spetskompetens och högteknologisk innovation har Tracy of Sweden lyckats digitalisera skogsflödet hela vägen från avverkad stock till slutkonsument. Såväl en jordnära kämpe för klimatet som en fin förebild för hållbart företagande i Hultsfreds kommun”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: