Annons:

Sök

Annons:

Administrativ kyrkpersonal flyttas till Hultsfred efter renovering

Församlingsgården i Hultsfred ska renoveras under nästa år. När arbetet är färdigt kommer administrativ kyrkpersonal från Målilla flyttas till Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Administrativ kyrkpersonal flyttas till Hultsfred efter renovering

Aspelands pastorats församlingsgård i Hultsfred ska genomgå en renovering. Därefter flyttar den administrativa personalen från Målilla till Hultsfred.
– Utrymmena är större på församlingsgården i Hultsfred än vad de är i Målilla. Då är det lättare att kunna få en bra helhet, säger kyrkorådets ordförande Ulla Lisedahl.

Annons:

Det är i första hand administrationen som flyttar från Målilla till Hultsfred efter församlingsgårdens renovering som inleds efter årsskiftet. 

– När vi blev ett pastorat 2014 så samlades organisationen i Målilla men vi har efter det fortsatt att ha personal på flera ställen i Hultsfreds kommun. Man kan inte säga att vi flyttar det från det ena stället till det andra stället. Vi har under den här tiden använt alla våra lokaler, säger Ulla Lisedahl. 

Aspelands pastorat flyttar inte all personal från ett ställe till ett annat utan det rör sig om en omfördelning när det gäller den administrativa personalen.

– Utrymmena är större på församlingsgården i Hultsfred än vad de är i Målilla. Då är det lättare att kunna få en bra helhet. Det är i första hand administrativ personal som flyttas upp till Hultsfred. Någon del kan bli kvar i Målilla men jag kan inte svara mer på det. Vi får ta det i etapper, säger Lisedahl. 

Församlingsgården ska renoveras

Det är ett tiotal personer som flyttar från Målilla till Hultsfred i första svängen. 

– De får ett arbetsrum i Hultsfred men det är inte säkert att alla får ett eget rum. De kan få rum tillsammans med någon annan.

Var kommer kyrkoherden Mikael Eriksson finnas stationerad?

– Han kommer vara i Hultsfred framöver. 

Ska all personal lämna Kyrkans hus i Målilla på sikt?

– Vi har inte sagt något om det. Vi tar en sak i taget. 

Vad kan du säga om den kommande renoveringen på församlingsgården?

– Det måste bli ändamålsenliga arbetslokaler med kontorsrum med mera i Hultsfred. Det finns kontorsrum men det stämmer kanske inte överens med behovet. Det finns en större utvecklingspotential här än vad det finns i Målilla. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Vi jobbar efter årsskiftet och ska förhoppningsvis bli klara till hösten 2021. Det kan dyka upp det ena och det andra då vi är mitt i en pandemi så vi måste förhålla oss efter de regler som finns. 

Tömmer lokalerna inför renoveringen

Under den kommande renoveringen kommer ingen personal jobba på församlingsgården. Just nu pågår arbetet med att tömma lokalerna inför renoveringen. 

– Vi måste plocka ihop sakerna som finns i församlingsgården och ställa dem på en annan plats i pastoratet.

Svenska kyrkan har lämnat in ett yttrande till regeringen om att begravningar ska undantas från bestämmelsen om åtta deltagare i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Kyrkan vill att taket blir 20 deltagare. 

– Det blir en väldigt stor skillnad när det gäller begravningar. 

Aspelands pastorat har lagt flera verksamheter, bland annat körverksamheten, åt sidan under coronapandemin. 

Sockenstugan i Virserum, som har gått över till kyrkogårdsförvaltningen, håller på att renoveras för personalen som arbetar på kyrkogården. Träkors kommer förvaras på övervåningen på Sockenstugan där de får tillräcklig temperatur. Församlingshemmet i Lönneberga ska utrustas med ett nytt, renoverat kök. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: