Annons:

Sök

Annons:

Så många är covid-19-sjuka inom vård och omsorg

18 medarbetare och sju brukare är i dagsläget covid-19-sjuka inom socialförvaltningens verksamheter i Hultsfreds kommun. Foto: MostPhotos

Så många är covid-19-sjuka inom vård och omsorg

Läget är fortsatt stabilt inom vård och omsorg hos socialförvaltningen i Kalmar län. 18 medarbetare och sju brukare har i dagsläget bekräftad covid-19. 

Annons:

Situationen inom socialförvaltningens verksamheter har förbättrats med tanke på hur det såg ut för en tid sedan. 

Totalt har drygt 650 prover tagits på brukare och medarbetare från oktober och fram till idag.

I dagsläget har 18 medarbetare och 7 brukare bekräftad covid-19. Det lägre antalet jämfört med tidigare siffror beror på att både brukare och medarbetare har tillfrisknat.

ÖSK-medarbetare är tillbaka i arbete

Frånvaron bland medarbetarna har sedan i början av veckan legat stabilt på nio-tio procent. 

”Vi väntar på sju provsvar gällande brukare och åtta provsvar gällande medarbetare i samband med löpande provtagningar som görs vid symptom. Antalet provsvar vi väntar på har fortsatt minskat”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

När det gäller kommunalförbundet ÖSK är medarbetarna, som tidigare varit sjukskriva på grund av bekräftad covid-19, friska och tillbaka i arbete.

”Besökande verksamhet, kontroll/byte av vattenmätare samt bostadsanpassning minimeras fortsatt. Förutom den begränsade besökande verksamheten löper arbetet på utan störning inom alla ÖSK:s verksamheter”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: