Annons:

Sök

Annons:

Tomma hyllor i Hultsfredsbutiken väcker oro – vd:n avfärdar stängningsrykte

Coops centrumbutik i Hultsfred kommer inte stänga trots tomma hyllor som är orsakade av problematiskt beställningssystem. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Tomma hyllor i Hultsfredsbutiken väcker oro – vd:n avfärdar stängningsrykte

Ingen ordinarie butikschef, tomma hyllor och stängningsrykte. Coops centrumbutik i Hultsfred upplever en tuff tid. Vd:n Richard Hedsand ger dock lugnande besked. 
– Nedstängning är inte aktuellt, absolut inte, säger Richard Hedsand.

Annons:

I går kväll rapporterade vår tidning om att Coop i Hultsfreds senaste ordinarie butikschef har avslutat sin anställning och tillträtt jobbet som ställföreträdande chef på Flanaden i Oskarshamn. Det är butikens fjärde butikschef som har slutat på drygt ett år. 

Dagens Hultsfred har också tagit emot frågor angående butikens framtid i centrala Hultsfred. Uppgifter gör gällande att butiken ska läggas ner med tanke på många tomma hyllor. 

"Brett sortiment på fel saker"

Enligt Richard Hedsand, vd för konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd, finns det ingen risk att butiken stängs.

– Butiken ska absolut inte läggas ner. Vi har en jättestor lokal i centrum som var för stor redan innan vi fick en Coop-butik till för några månader sedan. Vi ser över hur vi ska optimera lokalytan för att få butiken så bra som möjligt. Behöver vi ha så stor yta eller kan vi ha en mindre yta? Det finns inget som säger att vi ska stänga butiken, absolut inte, säger Richard Hedsand.

Han berättar att Coop-ledningen tittar på hur de ska kunna utveckla butiken. 

– Butiken har haft ett sortiment och upplägg som har gått ur tiden när man har haft alldeles för brett sortiment på fel saker. För att vara en centrumbutik så är det fokus på mat och dryck. På vissa sätt har butiken i centrum varit som en lanthandel med enorma mängder husgeråd, till exempel cykelslangar. Vi ser över sortimentet i centrum så det matchar och kompletterar sortimentet som vi har i den nya butiken. 

Han förklarar tomma hyllor

Han själv konstaterar och beklagar att det har varit tomt på hyllorna i centrumbutiken ett tag. 

– Det beror på andra tekniska problem i vårt beställningssystem som har gjort att det har gapat alldeles för tomt på hyllorna. Vi håller på och rättar till det. Planen är att ha två butiker men det gäller att hitta rätt målgrupp på rätt ställe så de kompletterar varandra på ett bra sätt. Ellen Svensson, som är tillförordnad butikschef tills vidare, jobbar stenhårt för att få upp fyllnadsgraden i butiken. 

Till följd av Nettos omställning till Coop finns det två Coop-butiker i Hultsfred. Arbetet med att forma butikerna pågår för fullt.

– Vi tittar på vilka olika profiler de två butikerna ska ha. Butiken i centrum ska anpassas för centrum och den andra butiken på Aspedalsgatan för mer storhandel. Vi har hela tiden sagt att vi ska låta det gå några månader innan vi gör en utvärdering för att se hur vi ska göra och hur det funkar. Vi har inte kommit fram till några beslut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: