Annons:

Sök

Annons:

Hultsfredspolitiker målar sig igenom pandemin - säljer tavlor till förmån för folkpark och fotboll

Lennart Beijer vet inte om han ska göra en likadan insats nästa i år igen. Han målar lite pö om pö. Foto: Privat

Hultsfredspolitiker målar sig igenom pandemin - säljer tavlor till förmån för folkpark och fotboll

För att ta sig igenom pandemin började Hultsfredspolitikern Lennart Beijer att måla. Nu säljer han tavlorna för att skänka pengarna till Folkparken och HFK. 

Annons:

I höstas fick Hultsfredspolitikern ett sug efter att börja måla tavlor. Aldrig tidigare förr hade han provat och inte heller haft någon dröm om det. Eftersom han behövde något att göra under pandemin gick han till Folkparken i Hultsfred för att måla av motiv. 

 – Jag är mycket inblandad i renoveringen av Folkparken så det har varit väldigt roligt att få prova på det här, säger han. 

Utdelning på fredag

Han kom på att tavlorna skulle säljas på anbud och att den högstbjudande skulle få tavlan. Totalt fick han ihop sex stycken tavlor som nu är sålda till privatpersoner. 

 – Jag fick ihop 13000 och nu ska HFK, Hultsfreds fotbollsklubb och Folkparken få dela på pengarna. 

Några förhoppningar hade han inte innan auktionen drog igång utan var, som han beskriver själv, helt novis på utförandet. Nu står tavlorna på Apoteket i Hultsfred och på fredag ska utdelningen ske. 

 – Det bästa hade varit om två företag hade börjat slåss om tavlorna men den här gången är det privatpersoner som har köpt. 

Fler borde prova på

Någon erfarenhet av att måla har han inte sedan tidigare. 

 – Jag kände att det här kunde vara kul men nu förstår jag hur svårt det är. Det gäller att inte blanda ihop färger och penslarna måste man hålla ordning på. 

Själv tycker han ändå att han har utvecklats sedan i höstas och tycker också att fler borde prova. 

 – De som har kommit upp lite i åldern borde testa på. Ingenting är farligt utan är man inte nöjd så kan man alltid slänga bort tavlan. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: