Annons:

Sök

Annons:

Han ska stoppa raset – ny chefredaktör utsedd

Vimmerby Tidning/Kinda-Posten har fått en ny chefredaktör. Foto: Arkivbild

Han ska stoppa raset – ny chefredaktör utsedd

Vimmerby Tidning/Kinda-Posten har tappat flest läsare i hela Sverige två år i rad. I dag presenterades den nye chefredaktören som ska vända raset. TV-journalisten Daniel Söderqvist tar över efter Christoffer Nielsen.
– Valet föll på Daniel Söderqvist för att han är en erfaren journalist och redaktionell ledare med ett stort samhällsengagemang, säger Nils Olausson, vd för Öst Media, till den egna tidningen.

Annons:

Enligt Kantar Sifo har Vimmerby Tidning/Kinda-Postens upplaga minskat mest i landet två år i rad. Fallet har legat på runt 14 procent och förra året var upplagan nere på 7 800 exemplar.

Nu möblerar Öst Media om i ledningen och har utsett Daniel Söderqvist som ny chefredaktör. Söderqvist har en mångårig bakgrund som journalist på en mängd olika medier. Han har bland annat jobbat på Östgötacorrespondenten, Sydsvenskan, Dagens Nyheter och TV4:s numera nedlagda lokalredaktioner. Utöver det har han även skrivit fem böcker. Söderqvist kommer från Norrköping, men har en koppling till Vimmerby.

– Min mamma bor i Södra Vi och jag har tillbringat min barndoms somrar i Vimmerbytrakten och stugan där vi gör den här intervjun är min och min brors sommarstuga, säger Daniel Söderqvist till VT.

Gillar konkurrensen

Tjänsten tillträder han den 1 februari.

– Journalistik är ett hantverk som handlar om förtroende. Det är också viktigt att lyssna på läsarna, det är för dem vi gör tidningen. Det gäller både pappersupplagan och digitalt, säger han.

Konkurrenssituationen i regionen kommenterar han såhär:

– Det är bara positivt, konkurrens är bra och stimulerande och vi kommer naturligtvis att vinna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: