Annons:

Sök

Annons:

Kommunala isbanor spolas upp och ungdomar får börja träna igen

Hultsfreds kommun har ändrat sig och kommer spola upp is för allmän skridskoåkning på tre platser. Foto: Pixabay

Kommunala isbanor spolas upp och ungdomar får börja träna igen

Hultsfreds kommun öppnar upp för aktiviteter för barn och ungdomar och spolar upp de tre isbanorna som finns i kommunal regi. 

Annons:

Hultsfreds kommun skriver på sin hemsida att kommunala sportanläggningar, både inomhus och utomhus, öppnas upp för organiserad föreningsverksamhet för barn födda 2005 eller senare. Fritidsgårdar för ungdomar födda mellan 2008 och 2005 drar igång under nästa vecka med start den 1 februari.

– När det gäller våra anläggningar och hallar så kommer vi vara oerhört krävande mot föreningarna. Vi har ett bra samarbete med föreningarna i vår kommun och de har ett stort ansvar när vi drar igång, Vi släpper inte in folk från allmänheten utan det är organiserad föreningsverksamhet för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare. Funkar det inte så får vi ta ett snack om det, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder. 

Vad händer med fotbollstältet?

– Vi öppnar upp tältet för organiserad föreningsverksamhet eftersom det klassas som en uteanläggning.. Just nu är det ungdomslag som har möjlighet att träna i tältet och vi har en kontakt med lag på seniorsidan. Vi räknar med att verksamheten i tältet kommer igång på allvar nästa vecka. Det kommer bli träning för både ungdomar och seniorer i tältet framöver men vi kommer vara tuffa så de följer maxantalet. Vi kommer inte erbjuda omklädning, säger Tommy Svensson Pöder. 

Isbanor spolas upp

Kommunens isbanor, det vill säga ytan vid Hagadal i Hultsfred samt bandybanan i både Silverdalen och Mörlunda, ska spolas upp. 

– Det kommer finnas ett egenansvar för alla som åker på isbanorna. Vi kommer spola upp tre kommunala isbanor, göra det i ett friskhetstecken, följa rekommendationerna och se till att maxantalet som vi sätter upp följs. Vi måste hitta de friska vägarna men om det inte funkar så har vi inte svårt att backa bandet.

Viktigt att barn och unga tränar

Regeringen och Folkhälsomyndigheten berättade på förra veckans pressträff att det är viktigt att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare bedrivs, både inomhus och utomhus. Detta trots att de nationella restriktionerna för att motverka spridning av covid-19 har förlängts men viss kultur- och fritidsverksamhet för barn och unga är undantagen. 

"En förutsättning för att olika aktiviteter ska kunna komma igång är att alla verksamheter säkerställer att gällande lagar, förordningar, föreskrifter och allmänna råd för att förhindra spridning av covid-19 följs", skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Biblioteken i Hultsfred och Virserum fortsätter i nuläget att ha öppet för take away-lån och hemkörning av böcker.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: