Annons:

Sök

Annons:

Så fortlöper vaccinationen mot covid-19 inom vård och omsorg

Vaccineringen löper på bra till de äldre, men sämre till medarbetarna i Hultsfreds kommun. Foto: Region Kalmar län

Så fortlöper vaccinationen mot covid-19 inom vård och omsorg

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har gått ut med en ny uppdatering kring vaccinationsläget inom vård och omsorg. 

Annons:

En brukare och en medarbetare har i dagsläget bekräftad covid-19-smitta så coronaläget inom vård och omsorg har förbättrats radikalt den senaste veckan.

”Det pågår inte så många provtagningar, vi väntar för närvarande på två provsvar gällande brukare och fyra provsvar gällande medarbetare. Frånvaron bland medarbetarna är inledningsvis denna vecka fortsatt cirka sju procent”, skriver socialförvaltningen. 

Så går vaccineringen

Vaccineringen löper på som planerat till de äldre på kommunens särskilda boenden, boende på gruppbostäderna inom omsorgen och de som har hemsjukvård i ordinärt boende. För närvarande återstår endast 17 brukare som ännu inte fått första dosen, och vaccinationen gällande andra dosen pågår på de särskilda boendena.

När det gäller vaccination gällande medarbetare inom vård och omsorg rullar inte på i samma takt på grund av att kommunens företagshälsovård inte får det antal vaccindoser som man har beställt. 

”Detta beror på en lägre leveranstakt till Region Kalmar län. Vi är redo att ta emot ett högre antal doser när så blir möjligt”, skriver socialförvaltningen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: